Maar dat is tof!

Top 10 gerechten van 2022

Elk jaar zet ik de 10 meest bekeken, gelezen en gemaakte gerechten op een rij en dat is met deze Top 10 gerechten van 2022 niet anders. Er is alweer een jaar voorbij (dat lijkt elk jaar sneller en sneller te gaan) en we blikken begin januari altijd even nostalgisch terug naar het afgelopen jaar. Wat werd er zoal gegeten, naar wat werd er veel gezocht op As cooked by Ginger en wat smaakte jullie het meeste.

Top 10, ongezien!

Dit jaar is het een su-per leuke top 10 geworden. Tien lekkere en fijne gerechten die elk terecht hun plekje in de top 10 veroverd hebben. Zijn jullie er klaar voor?

Top 10 gerechten van 2022

1.Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette

Zo’n gerecht dat élk jaar opnieuw in de top 10 staat. Elk jaar is het één van de meest bekeken recepten en in 2022 is het hét meest bekeken en gemaakte recept. Het is zo eentje waar ik ook vaak berichtjes over krijg en waar jullie gemakkelijk naar terug grijpen als het snel moet gaan, maar jullie wel lekker willen eten. Het is zelf ook mijn go to gerechtje 😉

2. Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes

Hoho, zo’n lekker gerechtje. Comfortfood dat gemakkelijk te maken en snel klaar is. I love it!

3. Macaroni met scampi en broccoli

Jullie zijn duidelijk fan van simpele gerechtjes, met niet teveel ingrediënten en die gemakkelijk te maken zijn. Deze macaroni met scampi en broccoli is checking all those boxes. Vandaar zijn terechte plaats in de top 10 gerechten van 2022.

4. Ovenschotel met kip en mozzarella

Het is voor mij geen verrassing dat dit gerecht weeral in de top 10 staat, zoals bijna elk jaar wel het geval is. Elk jaar opnieuw is dit een razend populair gerecht. Het moet dan ook maar zo lekker niet zijn, hé.

5. Amandel-ricotta taart

Een heerlijke taart, die zich ergens tussen een cake en een kaastaart bevindt. Zacht zoals een cake en smeuïg zoals een kaastaart. De perfecte combinatie en een taart die al-tijd smaakt.

6. Rabarber crumble taart

Een receptje dat dit jaar veel bekijks had. Vermoedelijk omdat ik het zelf nog eens extra in de kijker zette. Dat deed ik omdat het tot dat moment geen succesvol recept was en ik vond dat het meer eer verdiende. Toen ik het dus zelf nog eens maakte en aan jullie liet zien, schoot zijn populariteit de hoogte in. En terecht!

7. Ovenschotel met aardappel, spek en witte kool

Een ietwat vreemdere combinatie die toch door velen gesmaakt wordt, hoera! Love it! Dit gerecht is dan ook su-per lekker!

8. Couscous met aubergine en courgette

Een nieuwkomer die meteen ontzettend populair was. The new cool kid in town. Een gerecht dat bijzonder gemakkelijk is om te maken, aangepast kan worden aan welke groentjes je nog in de koelkast hebt en altijd smaakt!

9. Brownies met Griekse yoghurt

Nog zo’n underdog receptje dat dit jaar extra aandacht kreeg doordat ik het in de kijker zette op social media. Een brownierecept dat gewoon belachelijk lekker is!

10. Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

Last but not least, deze ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie. Echt gewoon mega lekker en super gemakkelijk om te maken. Terecht een heel populair gerechtje!

Dat was alweer de top 10 gerechten van 2022. Het was een mooi jaar, waarin jullie aan mijn zijde bleven, ondanks dat ik aan de andere kant van de wereld woonde. Bij deze, een hele dikke merci voor jullie blijvend enthousiasme, al velen jaren lang. Op nog meer lekker eten in 2023.

PS: Heb je jouw lievelingsgerechtje niet zien passeren? Laat me dan in de comments weten welk jouw favoriet gerecht is. Of misschien stond het wel in de top 15? De volgende 5 populaire gerechten na de top 10 zijn namelijk de chocolade bananenmuffins, de ontbijtkoekjes, de ovenschotel met butternut en kip, de penne met kip en pesto en de gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Veel liefs en op een mooi en lekker 2023,

Laurence

As cooked by Ginger

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *