-
Risotto van boschampignons met coquilles
Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…
-
Rode curry soep met visballetjes
Oh la la, deze rode curry soep met visballetjes is een topper van jewelste. Een romige Thais geïnspireerde soep van kokos en rode curry met visballetjes van een heerlijk stukje vis, gember en rode peper. Een beetje een spicy soepje, maar zeker niet té. Bovendien kan je het zo pikant of niet pikant maken als je zelf wilt. North Sea…
-
Zalm met bloedsinaasappel en olijven
Ik heb zalm al op honderd-en-een manieren gegeten maar ik at nog nooit eerder zalm met bloedsinaasappel en olijven. Voor alles een eerste keer en het zal zeker niet de laatste zijn! Vertel ons meer over de smaakcombinatie, Ginger. Wel, ik eet graag vis en het liefst van al, eet ik zalm. Ik eet het graag rauw, gerookt, gegrild, gelakt,..…
-
Gebakken rijst met nori en zalm
DIT IS ZO LEKKER! De titel ‘gebakken rijst met nori en zalm’ doet niet super veel eer aan het gerecht. Als lange titels een ding waren zou het eerder ‘gebakken rijst met erwtjes, nori en sojasaus met gebakken zalm met lekker veel tijm en een smeuïge salade met avocado, komkommer en wortel met een pittige dressing’ zijn. Maar hé, die…
-
Zalm Wellington
Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…
-
Macaroni met scampi en broccoli
Als je het woord ‘macaroni’ hoort, zijn wij Belgen geprogrammeerd om instant ‘met ham en kaas’ er achteraan te denken. Macaroni met ham en kaas, het is een toppertje, maar deze leuke pastavorm verdient meer smaakcombinaties als je het mij vraagt, zoals deze macaroni met scampi en broccoli. Soubry heeft een korte macaroni in het Al Dente gamma, deze is…
-
Quiche met tonijn en spinazie
Van een snel, gemakkelijk en lekker maaltje gesproken. Deze quiche met tonijn en spinazie is checking all the boxes! Het is zo één van die maaltijden waar je weinig werk aan hebt en waar vooral de oven al het werk mag doen. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken en gewoon koud eten of opnieuw opwarmen in de oven.…
-
Scheermessen met chorizoboter
Scheermessen met chorizoboter – of de officiële benaming: mesheften – het is misschien niet een gerechtje dat iedereen zal kunnen bekoren, maar als je een schaaldierenfan bent (waar zitten die seafood lovers?) dan ben je hier wel écht aan het juiste adres. Op As cooked by Ginger verschijnen niet super veel gerechten met schaaldieren, maar als ik er eentje maak,…
-
Gegrilde polpo salade
Wanneer husband kookt, dan is het ofwel pasta met spekjes en tomatensaus ofwel all things vis, zoals oa deze gegrilde polpo salade. Hij houdt ervan om naar de lokale visboer te gaan en er iets lekkers uit te kiezen. Dat gaat van roze garnalen om te peuzelen, sardientjes of inktvis op spiesjes naar een heerlijke dorade of zeebaars. Liefst op…
-
Vispannetje met kurkuma en olijven
Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…