• Salades,  Schaaldieren,  Super Healthy

    Salade met scampi en appel

    Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze…

  • Ovenschotels,  Vis

    Zeebaars uit de oven met chorizo en krieltjes

    Genieten van een stukje vis in zijn geheel doet me altijd aan vakantie denken. Kroatië, Montenegro, de Algarve, Malaga,… De verse vangst van de dag opeten met enkel een patatje en wat groentjes bij, dat is vakantie. Oh ja, en laten we dan ook dat glaasje witte wijn voor erbij niet vergeten. Vandaag neem ik jullie mee naar Spanje. Mijn…

  • Vis

    Kabeljauw met pistachekorst, citrussalade en een groene dressing

    Als we spreken van ‘zomer op je bord’, dan is dit zo één van die gerechtjes waar ik aan zou denken. Oké, citrus kent zijn allerbeste dagen in andere seizoenen, maar geef toe dat dit er fris en fruitig uitziet. Een frisse salade op basis van parelcouscous met pompelmoes en sinaasappel, gepaard met een kabeljauwhaasje met een smaakvolle korst. In…

  • Salades,  Vis

    Een salade van quinoa, gepofte rode biet en zalmkroketjes

    Zalmkroketjes? Ja, hoor! En toch is dit best een gezond gerechtje. Maak dat mee. Kroketjes én gezond. Het kan allemaal, want de kroketjes zijn gepaneerd met hennepzaad én aangebakken in plaats van gefrituurd. En toch echt super lekker. Heerlijk, toch? Zalmfilet, vroeger was ik er gewoon echt niet zo’n fan van. Thuis werd het vaak in papillot gemaakt en om…

  • Ovenschotels,  Vis

    Kabeljauw met een korstje van pesto

    Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…

  • Lunch,  Salades,  Schaaldieren

    Oosterse salade met noedels, scampi en rode kool

    Dit is weer zo’n geval waarbij ik de titel veel langer wil maken zodat jullie zeker en vast op dit gerechtje klikken. Als het sociaal aanvaard was om de langste titel ooit te schrijven zou het gerecht zo heten: ‘ Heerlijke Oosterse salade met rijstnoedels, gekruide scampi, boerenkool, rode kool, amandelen en alleen maar de beste dressing ooit’. Om dus…

  • Vis

    Rode rijst met kabeljauw en nori-vellen

    Meestal creëer ik mijn gerechtjes zelf. Dit doe ik door al mijn ideeën neer te schrijven in een schriftje. Ondertussen heb ik zo’n vier schriftjes volledig volgeschreven en is dat één gekrabbel waar alleen ik aan uit kan. Heel af en toe maak ik een gerechtje klaar dat ik ergens anders vandaan gehaald heb. Zo ga ik soms ten rade…

  • Feestdagen,  Vis

    Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

    Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis.  Om het over tonijn te…