• Salades,  Super Healthy,  Vis

    Gegrilde polpo salade

    Wanneer husband kookt, dan is het ofwel pasta met spekjes en tomatensaus ofwel all things vis. Hij houdt ervan om naar de lokale visboer te gaan en er iets lekkers uit te kiezen. Dat gaat van roze garnalen om te peuzelen, sardientjes of inktvis op spiesjes naar een heerlijke dorade of zeebaars. Liefst op de barbecue met niets meer dan…

  • Comfortfood,  Vis

    Vispannetje met kurkuma en olijven

    Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…

  • Aperitief,  Vis

    Sushi met verse kaas en zalm

    Hello lieve vrienden, vandaag zet ik ein-de-lijk eens een receptje voor sushi op de blog. Iets wat nog ontbrak aan de lange lijst van recepten die jullie hier kunnen vinden. Het is meteen een goeike, met de lekkere, smeuïge verse kaas van St Môret, rauwe zalm – al werd die voor deze preggo vervangen door surimi – en groentjes. Gesmaakt…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Penne met scampi en asperges

    Hoi! Omdat er zoveel vraag naar het receptje was, ben ik maar als een razende aan de slag gegaan om het op tijd tot bij jullie te krijgen. En hier ben ik dan, met het receptje. Het is een simpele pasta met een roomsausje op basis van witte wijn. Ik gebruikte groene asperges omdat ik dit lekkerder vind in een…

  • Vis

    Visschotel met rijst

    Waar zitten die vis-lovers? Die moeten zeker hier zijn vandaag, want dit is echt een toppertje. Een lekker stoofpotje met witte vis, tomaat en een heleboel kruiden. Smaakbommetje. Ik loop vaak nogal snel voorbij de visafdeling in de winkel. Geen idee waarom want ik eet het eigenlijk echt wel graag en je kan enorm veel doen met vis. Deze maand…

  • Vis

    Tonijn met een Oosterse salade

    Ik eet het niet vaak, maar als ik het eet, dan smaakt het oh zo goed. Ik heb het over een tonijnsteak. Liefst van al zeer kort gebakken zodat ik hem praktisch rauw maar toch net warm kan opeten, zoals het hoort dus. Ik heb enkele jaren als jobstudent in een Italiaans restaurant gewerkt. Er stond regelmatig tonijn op de…

  • Super Healthy,  Vis

    Schelvis met zoete aardappel-wortelpuree en zeekraal

    Van een gezond winters kostje gesproken.. Bij winters, gezellig eten denken we vaak aan de zwaardere gerechtjes. Stoofpotjes met kroketten, zware ovenschotels en alles wat hartverwarmend en troostend werkt. Maar eigenlijk moet dat niet per se het geval zijn, want je kant perfect een lekker winters gerechtje maken en toch gezond aan het eten zijn. Dit gerechtje is daar een…

  • Ovenschotels,  Vis

    Vispannetje met zalm en kabeljauw

    We gaan voor een klassiek gerechtje vandaag, namelijk een vispannetje. Een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten vis en schaaldieren en roomsaus, geserveerd met een smeuïge puree. Heerlijk genieten, toch. Zeker bij koud weer. Koud weer buiten = een heerlijke, warme ovenschotel binnen. Ik hield het vispannetje simpel, met enkel zalm, kabeljauw en garnaaltjes. Ik kocht mijn producten bij Delhaize, omdat…

  • Pasta,  Schaaldieren

    Pasta met scampi, courgette en tomaat

    Hmm, van een lekkere pasta gesproken… Soubry daagde me uit om een pasta te maken enkel en alleen met restjes. Waarom? Wel, het is ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’ vandaag. De meeste onder jullie weten dat ik vijf jaar als maatschappelijk werker gewerkt heb. Ik kwam er on a daily basis oog in oog te staan met armoede en…

  • Maar dat is tof!,  Super Healthy,  Vis

    Rijstsalade met roodbaars

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…