• Ovenschotels,  Vis

    Vispannetje met zalm en kabeljauw

    We gaan voor een klassiek gerechtje vandaag, namelijk een vispannetje. Een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten vis en schaaldieren en roomsaus, geserveerd met een smeuïge puree. Heerlijk genieten, toch. Zeker bij koud weer. Koud weer buiten = een heerlijke, warme ovenschotel binnen. Ik hield het vispannetje simpel, met enkel zalm, kabeljauw en garnaaltjes. Ik kocht mijn producten bij Delhaize, omdat…

  • Pasta,  Schaaldieren

    Pasta met scampi, courgette en tomaat

    Hmm, van een lekkere pasta gesproken… Soubry daagde me uit om een pasta te maken enkel en alleen met restjes. Waarom? Wel, het is ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’ vandaag. De meeste onder jullie weten dat ik vijf jaar als maatschappelijk werker gewerkt heb. Ik kwam er on a daily basis oog in oog te staan met armoede en…

  • Maar dat is tof!,  Vis

    Rijstsalade met een duurzaam roodbaarsje

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…

  • Salades,  Schaaldieren,  Super Healthy

    Salade met scampi en appel

    Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze…

  • Ovenschotels,  Vis

    Zeebaars uit de oven met chorizo en krieltjes

    Genieten van een stukje vis in zijn geheel doet me altijd aan vakantie denken. Kroatië, Montenegro, de Algarve, Malaga,… De verse vangst van de dag opeten met enkel een patatje en wat groentjes bij, dat is vakantie. Oh ja, en laten we dan ook dat glaasje witte wijn voor erbij niet vergeten. Vandaag neem ik jullie mee naar Spanje. Mijn…

  • Vis

    Kabeljauw met pistachekorst, citrussalade en een groene dressing

    Als we spreken van ‘zomer op je bord’, dan is dit zo één van die gerechtjes waar ik aan zou denken. Oké, citrus kent zijn allerbeste dagen in andere seizoenen, maar geef toe dat dit er fris en fruitig uitziet. Een frisse salade op basis van parelcouscous met pompelmoes en sinaasappel, gepaard met een kabeljauwhaasje met een smaakvolle korst. In…

  • Salades,  Vis

    Een salade van quinoa, gepofte rode biet en zalmkroketjes

    Zalmkroketjes? Ja, hoor! En toch is dit best een gezond gerechtje. Maak dat mee. Kroketjes én gezond. Het kan allemaal, want de kroketjes zijn gepaneerd met hennepzaad én aangebakken in plaats van gefrituurd. En toch echt super lekker. Heerlijk, toch? Zalmfilet, vroeger was ik er gewoon echt niet zo’n fan van. Thuis werd het vaak in papillot gemaakt en om…

  • Ovenschotels,  Vis

    Kabeljauw met een korstje van pesto

    Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…