• Salades,  Vis

    Een salade van quinoa, gepofte rode biet en zalmkroketjes

    Zalmkroketjes? Ja, hoor! En toch is dit best een gezond gerechtje. Maak dat mee. Kroketjes én gezond. Het kan allemaal, want de kroketjes zijn gepaneerd met hennepzaad én aangebakken in plaats van gefrituurd. En toch echt super lekker. Heerlijk, toch? Zalmfilet, vroeger was ik er gewoon echt niet zo’n fan van. Thuis werd het vaak in papillot gemaakt en om…

  • Ovenschotels,  Vis

    Kabeljauw met een korstje van pesto

    Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…

  • Lunch,  Salades,  Schaaldieren

    Oosterse salade met noedels, scampi en rode kool

    Dit is weer zo’n geval waarbij ik de titel veel langer wil maken zodat jullie zeker en vast op dit gerechtje klikken. Als het sociaal aanvaard was om de langste titel ooit te schrijven zou het gerecht zo heten: ‘ Heerlijke Oosterse salade met rijstnoedels, gekruide scampi, boerenkool, rode kool, amandelen en alleen maar de beste dressing ooit’. Om dus…

  • Vis

    Rode rijst met kabeljauw en nori-vellen

    Meestal creëer ik mijn gerechtjes zelf. Dit doe ik door al mijn ideeën neer te schrijven in een schriftje. Ondertussen heb ik zo’n vier schriftjes volledig volgeschreven en is dat één gekrabbel waar alleen ik aan uit kan. Heel af en toe maak ik een gerechtje klaar dat ik ergens anders vandaan gehaald heb. Zo ga ik soms ten rade…

  • Feestdagen,  Vis

    Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

    Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis.  Om het over tonijn te…

  • Aperitief,  Schaaldieren

    Crab cakes

    Van tijd tot tijd vraag ik jullie al eens wat jullie graag op de blog willen zien verschijnen. Crab cakes was zo één van die dingen die ik doorkreeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even wat research, wat getest in de keuken et voilà. Crab cakes klaar! Ik eet trouwens echt heel graag krab en bij uitbreiding zo goed als alle…

  • Vis

    Kabeljauw met een kruidig korstje en een couscoussalade

    Vandaag gaan we voor een gerechtje dat ik persoonlijk ideaal vind om te serveren tijdens een etentje. Een mooi stukje vis, daar doe je nooit kwaad mee. Vandaag koken we met de baron van kabeljauw. Een lekker stukje vis, rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten dat rechtstreeks uit de Ijslandse wateren komt. Delhaize heeft deze vis momenteel in de winkel…

  • Comfortfood,  Schaaldieren

    Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes

    Dames en heren, dé wok waar jullie zo uitgebreid naar gevraagd hebben. Wat heerlijk dat jullie zo graag het recept van dit wokje wilden. Om eerlijk te zijn, was ik helemaal niet van plan het recept uit te schrijven voor jullie omdat ik het gewoon snel snel uit de losse pols gemaakt heb, maar jullie Instagrammers dachten daar anders over.…

  • Super Healthy,  Vis

    Makreelfilet met tomaten-avocado salade

    Van een zomerse maaltijd gesproken… Een lekker stukje gebakken makreelfilet met een frisse salade. Perfect voor een warme zomerse dag. Licht, fris en lekker. Geweldig met een glaasje rosé erbij. Kan je je het al inbeelden? Op je terrasje, in de tuin of tijdens je vakantie in je zomerhuisje met de zon op je gezicht genieten van een lekkere maaltijd…

  • As tested by Ginger,  Schaaldieren

    Zomerse curry met kokosrijst

    Hallo, allemaal? Ik wil jullie even op de hoogte brengen van één van de nieuwe producten van Bosto. Ze hebben een nieuw gamma voor in de microgolfoven en I like it! Toegegeven, ik was een beetje sceptisch. Ik heb het niet zo op eten dat je enkel nog even dient op te warmen in de microgolf, maar dit gaat natuurlijk…