• Lunch,  Ontbijt

    2x Bagel: Zoet & Hartig

    Bagels, baby! Zo’n stevig broodje smaakt toch echt altijd. Het wordt standaard met ‘cream cheese’ ofwel verse kaas gegeten. Dat gaan wij vandaag ook doen, maar de verse kaas wordt wel gepimpt tot een zoete en een hartige versie. Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt? Wel, ik gebruik de smeuïge verse kaas van St Môret, die enkel bestaat uit melk,…

  • Lunch

    BLT bagel

    Hallo allemaal, een tijdje geleden maakte ik al eens een lekkere bagel voor jullie en wel deze met kaas, spek en ei. Hmmm! Vandaag heb ik een nieuw lekker receptje met de sesam bagel van New York Bakery Co. We gaan een BLT bagel maken, mét crisps en een pickle. Want zo hoort het, hé! Hé, ho, stop! Wat is…

  • Comfortfood,  Lunch

    Bagel met spek, ei en kaas

    Iemand zin in een lekkere, vullende, not so healthy maar oh zo lekkere lunch? Dan moet je bij mij zijn vandaag, want zo af en toe mag het toch echt eens iets meer zijn, hé. Na een drukke voormiddag met de kinderen, wanneer je stiekem iets te diep in dat glas gekeken hebt de avond voordien, omdat je zwangerschapscravings hebt…

  • Lunch

    2x comfortfood-boterhammen

    Eén van de dingen die voor mij bijna beter zijn dan het leven zelf? BROOD. Ik ben een echt broodmens en heb daar geen greintje schuldgevoel over. Ik eet het én ik geniet ervan. Brood zelf maken, dat doe ik dan weer niet zo vaak maar omdat die hele lockdown mensen serieus aan het broodbakken heeft gezet, vond ik dat…

  • Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Salade van knolselder en appel

    Een tijdje geleden was ik in de Delhaize aan het rond kuieren. Als ik tijd heb, doe ik dat namelijk graag. Op het gemakje de rayons aflopen en kijken welke producten ik nog niet ken of nog niet geproefd heb. Zo botste ik op de nieuwe broodmixen van Niamh. Zij hebben al goede mixen voor naambrood, foccacia en blini en…

  • Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Quesadillas met geitenkaas en vijgen

    In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook…

  • Lunch,  Salades,  Schaaldieren

    Oosterse salade met noedels, scampi en rode kool

    Dit is weer zo’n geval waarbij ik de titel veel langer wil maken zodat jullie zeker en vast op dit gerechtje klikken. Als het sociaal aanvaard was om de langste titel ooit te schrijven zou het gerecht zo heten: ‘ Heerlijke Oosterse salade met rijstnoedels, gekruide scampi, boerenkool, rode kool, amandelen en alleen maar de beste dressing ooit’. Om dus…

  • Lunch,  Ontbijt,  Ovenschotels,  Veggie

    Shakshuka met feta en kikkererwten

    Laten we het even over ‘shakshuka’ hebben. Toen ik de term voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een soort van slagzin/woord was, zoals bijvoorbeeld ‘boomshakalaka’. Even aan komen lopen, iets cool doen en dan ‘shakshukaaaa’ zeggen. Klinkt zo logisch, toch? Bleek dat natuurlijk helemaal niet het geval te zijn en was het gewoon nog iets véél beter,…

  • Lunch,  Pasta,  Salades,  Veggie

    Groene pastasalade

    Er zijn zo van die warme zomerse avonden waarbij je gewoon geen zin hebt in warm eten. Ik bedoel dan niet zozeer warme zomerse avonden, maar eerder bloedhete, laffe avonden zonder ook maar één zuchtje wind of een paar graden minder wanneer de zon ondergaat. Puf, puf, puf. Ticket naar ergens waar er een strand is en er wind waait,…