-
Gnocchi alla Vodka
Deze gnocchi alla vodka is een geweldig eenpansgerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Een perfect gerechtje om doorheen de werkweek op je menu te zetten. Al gaat het zeker ook smaken in het weekend of is het een fijn gerechtje om voor gasten te maken. Als ze graag gnocchi eten tenminste. Een toppertje, waarom? Voor deze gnocchi…
-
Risotto van tomaat en aubergine
Risotto van tomaat en aubergine. Een risotto kan van tijd tot tijd toch echt wel goed smaken. Het is geen gerecht dat ik regelmatig op het menu zet, maar als ik het nog eens klaar maak… Yum! Vroeger lukte het me nooit goed om risotto te maken, ondanks dat het eigenlijk zo’n simpel gerecht is. Het schrok me altijd een…
-
Noedelsalade met tofu
Wanneer ik u vertel dat deze noedelsalade met tofu me enorm gesmaakt heeft, dan bedoel ik ook dat ie écht heel heel goed gesmaakt heeft. Soms maak je zo van die gerechten waarvan je denkt ‘wow, dat was echt lekker’ en dat was bij deze noedelsalade met tofu zeker het geval. Het is een ideaal licht avondmaal of voedzame lunch.…
-
Champignontaartjes
We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…
-
Spinaziegratin
Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…
-
Risotto met pompoen en salie
Een heerlijke smeuïge en romige risotto, zoals deze risotto met pompoen en salie, dat smaakt altijd! Het is comfortfood op haar best. Het is een bordje geluk. Gewoonweg verrukkelijk. Je kan risotto op duizend-en-één manieren maken. Zo maakte ik al eens deze risotto met worst, spinazie en kastanje en stond deze risotto met waterkers en tomatencoulis ook al meermaals op…
-
Couscous met aubergine en courgette
Wat een heerlijk vegetarisch gerechtje, deze couscous met aubergine en courgette. Het is een koude salade die lekker, voedzaam, hartig en gezond is. Een ideaal gerechtje voor een gezond avondmaal of een lekkere lunch. De salade is heel erg gemakkelijk om te maken en ook best goedkoop. Zeker als je voor seizoensgroentjes kiest. Sinds ik dit gerechtje gemaakt heb, is…
-
Hartige galette met courgette
Wat een mooie titel: Hartige galette met courgette. Klinkt als muziek in de oren, vind ik. Toch? Het klinkt niet alleen mooi, het is ook echt een bijzonder lekker, hartig taartje. Kaas, tomaatjes, courgette en nog wat extra kaas op een heerlijke, boterachtige korst. YUM! De korst is gemaakt van bloem, boter en zure room. Ditmaal kan ik echter niet…
-
Naanpizza
Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…
-
Salade met boerenkool en wijnappelsien
Healthy food! Als je daar naar op zoek bent, dan zal deze salade met boerenkool en wijnappelsien niet teleurstellen. Hij is super gezond, zit boordevol met vanalles dat goed voor je is en is gewoon super smakelijk. Groentjes, please! Hoe lekker kroketten, vlees met een lekkere jus en alle feestmaaltijden ook kunnen zijn. Na een tijdje schreeuwt ons lichaam voor…