-
Veggie chili met zoete aardappel
Veggie chili met zoete aardappel. Wat kan een chili toch smaken van tijd tot tijd. De combinatie van bonen, tomaat en goed veel kruiden met die overheerlijke toppings à volonté erover. Hmmm, genieten! Comfortfood op z’n best. Voor een kom chili met zure room, avocado en tortilla’s mag je me àltijd wakker maken. Chili sin carne We maken een chili…
-
Linguine met tomaat en witte bonen
Deze linguine met tomaat en witte bonen is een topper van een hoofdgerecht. Licht, veggie, gezond, voedzaam en oh zo lekker. Oh en goedkoop, dat is ook altijd mooi meegenomen. Toch? Tomaat, spinazie & witte bonen Een combinatie die je niet meteen aan pasta zou linken misschien, maar die wel heel erg geslaagd is. Dit gerecht is zo eentje voor…
-
Pasta met worst en paprika
Deze pasta met worst en paprika is niet zomaar een pasta met worst en paprika want we gaan voor vegan worstjes vandaag! Verklaar u nader, Ginger Wel, het is flexi-maand bij Delhaize vandaag. Tijdens deze maand worden veggie en vegan producten extra in de kijker gezet om mensen aan te sporen af en toe eens voor veggie of vegan te…
-
Noedelsalade met pindadressing
Deze noedelsalade met pindadressing is hét perfecte lunchgerecht. Je kan het volledig op voorhand klaarmaken, het blijft 2 dagen goed in de koelkast en is gewoon superlekker! Bovendien is het goedkoop, gezond en heel gemakkelijk om te maken. Wat wilt een mens nog meer? Multifunctioneel Je kan dit lunchgerecht ook perfect als avondmaal eten. Als je een lichter avondmaal zoekt,…
-
Gnocchi alla Vodka
Deze gnocchi alla vodka is een geweldig eenpansgerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Een perfect gerechtje om doorheen de werkweek op je menu te zetten. Al gaat het zeker ook smaken in het weekend of is het een fijn gerechtje om voor gasten te maken. Als ze graag gnocchi eten tenminste. Een toppertje, waarom? Voor deze gnocchi…
-
Risotto van tomaat en aubergine
Risotto van tomaat en aubergine. Een risotto kan van tijd tot tijd toch echt wel goed smaken. Het is geen gerecht dat ik regelmatig op het menu zet, maar als ik het nog eens klaar maak… Yum! Vroeger lukte het me nooit goed om risotto te maken, ondanks dat het eigenlijk zo’n simpel gerecht is. Het schrok me altijd een…
-
Noedelsalade met tofu
Wanneer ik u vertel dat deze noedelsalade met tofu me enorm gesmaakt heeft, dan bedoel ik ook dat ie écht heel heel goed gesmaakt heeft. Soms maak je zo van die gerechten waarvan je denkt ‘wow, dat was echt lekker’ en dat was bij deze noedelsalade met tofu zeker het geval. Het is een ideaal licht avondmaal of voedzame lunch.…
-
Champignontaartjes
We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…
-
Spinaziegratin
Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…
-
Risotto met pompoen en salie
Een heerlijke smeuïge en romige risotto, zoals deze risotto met pompoen en salie, dat smaakt altijd! Het is comfortfood op haar best. Het is een bordje geluk. Gewoonweg verrukkelijk. Je kan risotto op duizend-en-één manieren maken. Zo maakte ik al eens deze risotto met worst, spinazie en kastanje en stond deze risotto met waterkers en tomatencoulis ook al meermaals op…