• Lunch,  Veggie

    Wrap met zoete aardappel en aubergine

    We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm! Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Pasta met geroosterde tomaatjes

    Gemakkelijker dan dit gerechtje gaat het niet worden. Een easy peasy maar oh zo lekkere pasta boordevol smaak. Wat zijn de voordelen? Het is super lekker Je hebt weinig ingrediënten nodig Het is heel gemakkelijk te maken Jou rest enkel nog een kwaliteitsvolle pasta te kiezen, want die maakt dit gerecht wel. Ik ging voor een pasta van het nieuwe…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Pasta mac ’n chili

    Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best! Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om…

  • Comfortfood,  Veggie

    Udon noedels met tofu en groentjes

    Ik eet zo’n één à twee keer per week wok. Waarom? Het is gemakkelijk, snel en super lekker. Je kan er restjes groenten mee opwerken en het smaakt altijd. Afwerken met pinda’s, sesamzaadjes of een spiegelei en je bent meteen lekker aan het eten. Het staat meestal in zo’n 20 minuten op tafel. Ideaal! Vandaag maak ik een wokje met…

  • Comfortfood,  Veggie

    Pizza met bosbes en witloof

    Om meteen met de deur in huis te vallen, de titel doet geen eer aan hoe lekker dit receptje is. Ik was bijna verbaasd van mezelf. Ik? I? Made this? Ik had het ineen geflanst en wist niet meteen of het wel echt zo lekker ging zijn, maar de eerste hap nam al mijn twijfels weg. Verdict: VERRUKKELIJK! Absoluut een…

  • Pasta,  Veggie

    Pasta met courgetti, tomaat en homemade pesto

    Jullie kennen de courgetti ondertussen wel, hé. Ik maakte er in het verleden best wat gerechtjes mee en we halen ze vandaag nog eens boven. Maar vandaag bestaat de pasta wel uit de helft volkoren pasta en de helft courgetti, om toch voor een meer voldaan gevoel te zorgen als wanneer we enkele courgetti gebruiken, wat natuurlijk ook heel lekker…

  • Salades,  Super Healthy,  Veggie

    Sobanoedels met gewokte spruitjes

    Sommige mensen gaan de titel zien en denken: I’m out. Geen spruitjes voor mij. Daahaaag Ginger, het zal niet voor vandaag zijn. Helemaal oké, natuurlijk MAAR ik heb husband weten te overtuigen met dit gerechtje en hij is ook niet meteen de grootste spruitjes-fan dus misschien is het toch de moeite om te blijven plakken? De spruitjes worden namelijk fijn…

  • Veggie

    Bloemkoolsteaks met barbecuesaus

    Hoi! Zullen we het vandaag nog eens hebben over een vegetarische levensstijl? Dat is misschien weer eventjes geleden. Jullie zien op de blog zeer regelmatig gerechtjes passeren, dat zijn zowel niet vegetarische als vegetarische gerechtjes. Voor mij past de combinatie binnen een gezonde levensstijl. Ik eet regelmatig vegetarisch omdat ik het lekker vind én om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen.…

  • Pasta,  Veggie

    Spaghetti met wortel-walnoot balletjes

    Oh la la, ik had beloofd een tijdje geen pasta gerechtjes te maken voor jullie en ik vind dat het ondertussen lang genoeg geweest is 😉 Nooit te lang zonder pasta, hé. Dat is voor niemand goed. Vandaag een ‘specialleke’, een smaakvolle pasta met lekkere vegetarische balletjes op basis van wortel, walnoot en parmezaan. Zelfs Julien heeft ze goedgekeurd. Heerlijk…