Pasta,  Veggie

Pasta met worst en paprika

Deze pasta met worst en paprika is niet zomaar een pasta met worst en paprika want we gaan voor vegan worstjes vandaag!

Verklaar u nader, Ginger

Wel, het is flexi-maand bij Delhaize vandaag. Tijdens deze maand worden veggie en vegan producten extra in de kijker gezet om mensen aan te sporen af en toe eens voor veggie of vegan te kiezen. Right up my alley, want ik ben een echte flexitariër. Ik eet ongeveer 3-4 keer per week vegetarisch. Niet per se bewust, want ik eet gewoon graag veggie gerechten en ik tel het ook niet per se. De ene week zal het eens 2 keer zijn, de andere week 5 keer. Het punt is, vegetarische maaltijden zijn zeker zo lekker als maaltijden met vlees en vis.

Vegan worstje

Ik besloot om een pasta met worst en paprika klaar te maken en hiervoor eens de vegan worstjes van Delhaize Plantbased uit te testen. Wanneer ik vegetarisch of veganistisch eet, dan is dit meestal niet met vleesvervangers, maar ik was wel benieuwd of ik deze aan mijn repertoire kon toevoegen. Verdict? Een kruidig, lekker ruikend worstje dat heel stevig blijft tijdens het bakken en een lekkere smaak heeft. Ik verkies persoonlijk nog altijd liever vegetarisch eten zonder vleesvervangende producten zoals deze, maar het is zeker een waardige vervanger voor degene die ook flexi of volledig veggie zijn!

Wat heb je nodig?

  • Plantbased vegan worstjes
  • Pasta: naar keuze
  • Rode en gele paprika
  • Blik tomatenblokjes
  • Tomatenpuree
  • Groentebouillon: Water met een blokje groentebouillon erin.
  • Rode peper
  • Oregano
  • Venkelzaad: een must!
  • Verse basilicum: voor de saus en de afwerking

Wat moet je doen?

Je brengt je pasta aan de kook zoals aangegeven op de verpakking. Vervolgens bak je de Vegan worstjes in een scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen (je maakt het volledige gerecht hierin klaar).

Als de worstjes goudbruin gebakken zijn, haal ze dan uit de pan. Dan voeg je de versnipperde rode peper toe, samen met de paprika’s die je in dunne reepjes gesneden hebt. Roerbak en kruid met peper en zout, oregano en venkelzaad.

Dan mag de tomatenpuree erbij en als je die een minuutje meegebakken hebt, mag daar het blik tomaten bij. Samen met de groentebouillon.

Kook een vijftal minuten en roer regelmatig. Voeg een handvol versnipperde peterselie toe. Snijd de worstjes in schijfjes en voeg toe aan de saus. Warm even door en je gerecht is klaar. Kruid bij indien nodig.

Schep op en werk af met extra verse basilicum. Yum!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Vegan worstjes: Ik gebruikte die van het Delhaize Plantbased merk zelf. Ze zijn kruidig en vol van smaak. Maar je kiest natuurlijk zelf welk worstje je toevoegt.
  • Pasta: Ik nam een korte pasta, maar je kan naar hartelust variëren.
  • Paprika: Ik gebruik een gele en rode om het bordje wat kleurrijker te maken, maar je kan gerust gewoon de paprika’s gebruiken die je in huis hebt.
  • Op voorhand maken: Je kan de pasta volledig op voorhand klaarmaken en gewoon opwarmen in de microgolfoven. Je kan ook gewoon de saus volledig op voorhand maken en dan op het moment zelf pasta koken en toevoegen aan de opgewarmde saus.
  • Bewaren: Deze pasta blijft twee dagen goed in de koelkast.

Veel kookplezier!

Op zoek naar meer pasta gerechtjes? Check dan zeker eens volgende lekkere maaltijden

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pasta met worst en paprika

As Cooked By Ginger
Een smaakvolle pasta met worst en paprika. Met een krachtig tomatensausje waar venkelzaad en basilicum in verwerkt zit. Lekker, hoor!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 pan met hoge randen voor de saus
  • 1 Kookpot voor de pasta

Ingrediënten
  

  • 230 g pasta naar keuze
  • 5 vegan worstjes
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes = 400g
  • 70 ml groentebouillon
  • verse basilicum versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de worstjes in aan. Bak ze goudbruin en haal ze uit de pan.
  • Doe de rode peper en de paprikareepjes in de pan en kruid met oregano, venkelzaad en peper en zout. Roerbak een vijftal minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe, bak een minuutje mee en voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Kruid bij met peper en zout.
  • Breng aan de kook, voeg een handje versnipperde basilicum toe en laat vijf minuten pruttelen.
  • Snijd de worstjes in schijfjes en voeg toe aan de saus. Warm door en serveer. Werk af met extra basilicum. Smakelijk!
Trefwoord Pasta, Vegan

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept