Ga terug

Pasta met worst en paprika

As Cooked By Ginger
Een smaakvolle pasta met worst en paprika. Met een krachtig tomatensausje waar venkelzaad en basilicum in verwerkt zit. Lekker, hoor!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 pan met hoge randen voor de saus
  • 1 Kookpot voor de pasta

Ingrediƫnten
  

  • 230 g pasta naar keuze
  • 5 vegan worstjes
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes = 400g
  • 70 ml groentebouillon
  • verse basilicum versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de worstjes in aan. Bak ze goudbruin en haal ze uit de pan.
  • Doe de rode peper en de paprikareepjes in de pan en kruid met oregano, venkelzaad en peper en zout. Roerbak een vijftal minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe, bak een minuutje mee en voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Kruid bij met peper en zout.
  • Breng aan de kook, voeg een handje versnipperde basilicum toe en laat vijf minuten pruttelen.
  • Snijd de worstjes in schijfjes en voeg toe aan de saus. Warm door en serveer. Werk af met extra basilicum. Smakelijk!
Trefwoord Pasta, Vegan