• De Kinderhoek,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Vanilleyoghurt muffins

    Je hebt vanillemuffins, je hebt yoghurtmuffins, je hebt vanille yoghurtmuffins en dan heb je de mijne: vanilleyoghurt muffins. Vier verschillende dingen en de laatste zijn degene die we vandaag gaan maken. Muffins gemaakt met vanilleyoghurt. Het geeft een hele andere smaak dan wanneer je bijvoorbeeld natuuryoghurt zou gebruiken en vanillesuiker zou toevoegen. Beide heel lekker, maar het is natuurlijk altijd…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Chocolate Chunk muffins

    De chocolate chip muffins, die kennen we allemaal. Wel, ik besloot om bye bye te zeggen tegen die mini chocolate chips die wel wat naar chocolade smaken maar niet kunnen komen tippen aan grote stukken echte chocolade in je gebak. Toch? Ik deelde het receptje alvast snel op Instagram stories en het werd meteen enorm veel gemaakt én gesmaakt. Aangezien…

  • Cake & Taart,  Muffins & Gebakjes

    Sneeuwtaartjes

    Taartjes, taartjes, taartjes. Ze smaken altijd en dat zullen deze kleine taartjes ook absoluut doen. Met hun korst van geroosterde hazelnoot, vulling van witte chocolade en mascarpone, afwerking van kokos en een lekkere hazelnoot met witte chocolade en kokos als kers (noot?) op de taart, zijn deze taartjes een echte smaakbom. De noten vond ik bij Delhaize. Ze zijn van…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Gepofte speltrepen

    Gepofte spelt is sinds een tijdje een zeer populair product geworden. Het proeft een beetje naar Smacks maar dan zonder de suiker. Velen gebruiken het om granola mee te maken of eten het zo als minder zoete cornflakes. Ik vind het gewoon zo met melk echt lekker, maar af en toe mag het eens een beetje meer zijn, natuurlijk. Vandaar…

  • Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Cupcakes – Basisrecept

    Oké, vrienden, dit recept moeten jullie gewoon hebben. Ik testte het ondertussen verschillende keren uit en het is gewoon ge-wel-dig. Het is hét ideale basisrecept om cupcakes te maken. Je kan ze gerust ook zo eten want ze zijn verrukkelijk. Maar ze zijn dus ideaal om te gebruiken als cupcake-basis om ze daarna verder te decoreren zoals gewenst. Met je…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Fudgy Brownies

    Hoi allemaal, een tijdje geleden maakte ik via mijn Instagram stories heerlijke brownies. Lekker fudgy, nog een beetje vochtig binnenin en goddelijk lekker. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. Té lekker! Ik deelde ze snel uit aan de collega’s van husband want wat zijn ze een gevaar om in huis te hebben. Niet van af te blijven, van die lekkertjes.…

  • Healthy,  Muffins & Gebakjes,  Ontbijt

    Zondag Bakdag: Yoghurt-pannenkoeken

    Pannenkoeken. Uberpopulair in vele huishoudens, zowel als ontbijt als als vieruurtje. Hier komen ze een stuk minder vaak op tafel. Husband eet niet zo graag pannenkoeken en ook Julien is er tot nu toe niet zo happig op. Ik daarentegen eet ze wel super graag, maar als het gezelschap niet meedoet is het meteen een stuk minder gezellig, hé. Toch?…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Citroenrepen

    Lekker, lekker, lekkerrrrr. Deze zoete en tegelijk toch zure citroenrepen zijn écht heel erg lekker. Ik probeerde ze in het verleden al een paar keer te maken en toen waren ze nooit zoals ik ze wilde. De korst te fel gebakken en de citroenlaag te weinig of andersom. Ik liet ze even voor wat ze waren en besloot een tijdje…

  • Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Pindakaas blondies

    Gekke titel? Nee, hoor! Blondies zijn brownies maar dan niet met donkere chocolade of zonder chocolade. Vandaag is dat laatste het geval. We gaan namelijk pindakaas gebruiken in de plaats van chocolade. Waar zitten die pindakaas-lovers? Ik vind het héérlijk. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het echt pas laat in mijn leven ontdekte. Het was iets dat…