-
Champignontaartjes
We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…
-
Maïsbrood
Maïsbrood, een lekkernij die hier in de States veel gemaakt wordt, is een soort brood/gebak dat je zowel hartig als zoet kan eten. Hoe het gemaakt wordt, hangt af van de regio waarin je bent. In het Noorden van de Verenigde staten wordt het met minder eieren gemaakt en is het ook minder zoet, het heeft een korrelachtige structuur. In…
-
Champignonsaus
Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…
-
Spinaziegratin
Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…
-
Pompoen met broodkruim
Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…
-
Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten
Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…
-
Crème van feta met asperges, spek en tomaat
Oeh la la, het voorgerecht van mijn kerstmenu is zeker geen klassiek voorgerechtje. In tegendeel, het is een niet alledaagse combinatie, maar wel eentje die werkt! Crème van feta met asperges, spek en tomaat. Een smaakbommetje dat toch niet te zwaar is. Het is ook gemakkelijk vegetarisch te maken, wat altijd handig is. Vaak kookt iemand voor de hele familie…
-
Cheesy aardappel wedges
Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…
-
Aardappelsalade met harissa en citroen
Oké, we moeten het even over de wereldkeuken rayon bij Delhaize hebben. I love it! Ik kan er echt (als de corona 30 minuten winkelen regel het toelaat) van genieten om op mijn gemakje al die producten te bekijken. De Thaise, Midden-Oosterse, Mexicaanse, Italiaanse,.. Love them all. Vandaag gaan we de Midden-Oosterse tour op want ik haalde een potje ‘preserved…
-
Aardappelsalade met pesto
Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de mijne. Als we het woord ‘pesto’ horen, dan denken we heel vaak aan pasta. Pasta pesto, het alom bekende gerechtje. Dat dat overheerlijk lekker is, staat buiten kijf MAAR we kunnen nog zoveel meer doen met pesto dan het enkel onder je pasta draaien. Vandaag…