• Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Naanpizza

    Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Feestdagen,  Snacks

    Kroketjes met spek en erwtjes

    Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Crostini met brie en veenbessen

    Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Snacks

    Crackers met spek en kaas

    Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top. Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Tartaar van zalm en groene appel

    We zijn gewoon helemaal begonnen aan hét kerstmenu, ofwa? En dat met zo’n lekker aperitiefhapje als deze tartaar van zalm en groene appel. Hohoho! Mijn favoriete periode van het jaar toch wel, die feestdagen. Het is gewoon zo gezellig. Continu tafelen, lekker eten, gezellig samen zijn. Love it! Naar jaarlijkse gewoonte (behalve vorig jaar maar hé, toen was ik net…

  • Aperitief,  Lunch,  Vis

    Scheermessen met chorizoboter

    Scheermessen met chorizoboter – of de officiële benaming: mesheften – het is misschien niet een gerechtje dat iedereen zal kunnen bekoren, maar als je een schaaldierenfan bent (waar zitten die seafood lovers?) dan ben je hier wel écht aan het juiste adres. Op As cooked by Ginger verschijnen niet super veel gerechten met schaaldieren, maar als ik er eentje maak,…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas

    Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Veggie

    Pizza bianca

    Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…

  • Aperitief

    Mini-pizza met ansjovis en basilicum

    Ik denk niet dat ik al ooit nee gezegd heb tegen een mini-pizza. Het was vroeger een vaste waarde bij het ‘indrinken’ op kot en het is nu nog steeds een vaste waarde bij etentjes en feestjes. Al kan de term ‘indrinken’ vervangen worden door ‘aperitieven’ en zijn de mini-pizza’s niet meer ‘die goedkoopste uit het diepvriesschap’ maar homemade exemplaren…

  • Aperitief

    Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

    Aperitieven is nog nooit zo leuk geweest! Een glaasje prosecco in de hand en dan enkele van deze bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien op je bord. Haaa, genieten tot en met! Met bruschetta kan je enorm veel experimenteren. De klassieke tomaat mozzarella, feta en spinazie, tomatensalsa met look en basilicum,.. Noem maar op. Deze bruschetta’s zijn eens iets helemaal…