-
Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar
Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…
-
Bladerdeeg bites met spinazie en artisjok
Aperitieven, het is en blijft leuk. Zowel in de lente als in de zomer als in de herfst als in de winter. Eerlijk is eerlijk, het is één van de schonere deugden van het leven. Een glaasje drinken met een lekker hapje erbij. I love it! Vandaag heb ik dus nog eens een topper van een aperitiefhapje voor jullie. Easy…
-
Sushi met verse kaas en zalm
Hello lieve vrienden, vandaag zet ik ein-de-lijk eens een receptje voor sushi op de blog. Iets wat nog ontbrak aan de lange lijst van recepten die jullie hier kunnen vinden. Het is meteen een goeike, met de lekkere, smeuïge verse kaas van St Môret, rauwe zalm – al werd die voor deze preggo vervangen door surimi – en groentjes. Gesmaakt…
-
Minipizza met aardbei en feta
Hoi allemaal! Vandaag gaan we voor een mini pizza party. Nee, geen klein pizza feest, maar een groot feest met kleine pizza’s. Ik koos ervoor eens een andere richting uit te gaan met de toppings. Geen tomatensaus en ham, maar kaas en aardbeien. Afgewerkt met extra veel smaak! Ik gebruikte als deeg het deeg voor minipizza’s van Danerolles. Dit is…
-
Kaaskoekjes met rozemarijn
Hallo allemaal, tijd voor nog eens een lekker receptje. Het wordt er eentje voor koekjes. Niet zomaar koekjes, maar hartige koekjes met kaas en rozemarijn. Hmm! Zo af en toe mag het eens iets anders zijn hé, voor dat aperitiefje. Ikzelf grijp vaak terug naar chips, hummus, olijven en wat Italiaans beleg. Om eens een keertje voor iets anders te…
-
Gebakken ricotta met kerstomaatjes
We gaan nog eens voor een ultra simpel gerechtje. Het is gemakkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is gewoon lekker, echt lekker. Zomer op je bord! Je kan het serveren als aperitief bij een etentje, als voorgerechtje of als onderdeel van een food sharing tafel. OF als hoofdgerecht met een salade en lekker veel brood bij.…
-
Kerstmenu – Hapje: Dadels met een jasje aan
Klaar voor hapje nummer twee vandaag? Het is een klassieker voor sommigen, maar voor anderen dan weer helemaal niet. Bij ons thuis kwam het bijvoorbeeld niet op tafel, dadels uit de oven. Ik ontdekte het dus een beetje later, maar maak er meteen een ultieme dadel van die zowel gevuld is, als een jasje aan krijgt. Een sappig jasje van…
-
Kerstmenu – Hapje: Spaghettiballetjes
Joehoe, we gaan van start met het As Cooked by Ginger kerstmenu in 3,2,1…. Here we go! Elk jaar trakteer ik jullie op een heus feestmaal. Feestelijke gerechtjes die als inspiratie kunnen dienen (hopelijk!) voor jullie eigen feestmenu. Ook dit jaar is het van dat. Met veel liefde en zorg heb ik gerechtjes voor jullie uitgewerkt. Te beginnen met de…
-
Blini’s met carpaccio, mosterdroom en hazelnoot
Of ik een lekker aperitiefhapje voor jullie in petto heb vandaag? Ja, dat heb ik zeker. Ik maak vandaag blini’s voor jullie klaar. Wat is dat, een blini? Dat is een beetje een kruising tussen een pannenkoek en een poffertje en het wordt meestal hartig gegeten. De meest gekende combinatie is gerookte zalm, (zure) room en dille. Wij gaan er…
-
Aperitief: Loaded Hummus
Hummus. Het is een hele tijd geleden al overgewaaid vanuit het Midden-Oosten en het is ondertussen niet meer weg te denken uit onze keukens. Ik serveer het bijna altijd als één van de hapjes tijdens een feestje. Zo goed als iedereen lust het. In onze familie zijn zelfs de kindjes er dol op. Als in, stokje erin, hummus van het…