• Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Aspergetaartje

    Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, dit bladerdeegtaartje met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Veggie

    Pizza bianca

    Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…

  • Aperitief

    Mini-pizza met ansjovis en basilicum

    Ik denk niet dat ik al ooit nee gezegd heb tegen een mini-pizza. Het was vroeger een vaste waarde bij het ‘indrinken’ op kot en het is nu nog steeds een vaste waarde bij etentjes en feestjes. Al kan de term ‘indrinken’ vervangen worden door ‘aperitieven’ en zijn de mini-pizza’s niet meer ‘die goedkoopste uit het diepvriesschap’ maar homemade exemplaren…

  • Aperitief

    Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

    Aperitieven is nog nooit zo leuk geweest! Een glaasje prosecco in de hand en dan enkele van deze toppertjes op je bord. Haaa, genieten tot en met! Met bruschetta kan je enorm veel experimenteren. De klassieke tomaat mozzarella, feta en spinazie, tomatensalsa met look en basilicum,.. Noem maar op. Deze bruschetta’s zijn eens iets helemaal anders en tegelijk oh zo…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar

    Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…

  • Aperitief

    Bladerdeeg bites met spinazie en artisjok

    Aperitieven, het is en blijft leuk. Zowel in de lente als in de zomer als in de herfst als in de winter. Eerlijk is eerlijk, het is één van de schonere deugden van het leven. Een glaasje drinken met een lekker hapje erbij. I love it! Vandaag heb ik dus nog eens een topper van een aperitiefhapje voor jullie. Easy…

  • Aperitief,  Vis

    Sushi met verse kaas en zalm

    Hello lieve vrienden, vandaag zet ik ein-de-lijk eens een receptje voor sushi op de blog. Iets wat nog ontbrak aan de lange lijst van recepten die jullie hier kunnen vinden. Het is meteen een goeike, met de lekkere, smeuïge verse kaas van St Môret, rauwe zalm – al werd die voor deze preggo vervangen door surimi – en groentjes. Gesmaakt…

  • Aperitief

    Minipizza met aardbei en feta

    Hoi allemaal! Vandaag gaan we voor een mini pizza party. Nee, geen klein pizza feest, maar een groot feest met kleine pizza’s. Ik koos ervoor eens een andere richting uit te gaan met de toppings. Geen tomatensaus en ham, maar kaas en aardbeien. Afgewerkt met extra veel smaak! Ik gebruikte als deeg het deeg voor minipizza’s van Danerolles. Dit is…

  • Aperitief,  Koekjes

    Kaaskoekjes met rozemarijn

    Hallo allemaal, tijd voor nog eens een lekker receptje. Het wordt er eentje voor koekjes. Niet zomaar koekjes, maar hartige koekjes met kaas en rozemarijn. Hmm! Zo af en toe mag het eens iets anders zijn hé, voor dat aperitiefje. Ikzelf grijp vaak terug naar chips, hummus, olijven en wat Italiaans beleg. Om eens een keertje voor iets anders te…