• Aperitief,  Feestdagen

    Mini gevulde aardappel

    Mini gevulde aardappel. Je kent ze wel, die super lekkere gevulde aardappelen die je op kerstmarkten kan krijgen. Comfortfood op z’n best. Romig, smeuïg, lekker hartverwarmend. Een topper van een gerecht, vind ik persoonlijk. In het mini Toen bedacht ik me, wat als we gevulde aardappel nu eens in het klein maken en als hapje serveren bij de feestdagen. En…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Scampikoekjes

    Ik ben dolenthousiast over deze scampikoekjes. Ze zijn echt een héérlijk aperitiefhapje. Vol van smaak, een fijne textuur en gewoon te lekker. Oh, en ze zijn leuk om te maken. Win-win-win! Scampi en rode curry De koekjes zijn een mix van scampi, rode curry, gember en lente-ui. Deze ingrediënten vormen de basis van de scampikoekjes en het is echt een…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Antipasto spiesjes

    Wat zijn deze antipasto spiesjes een ideale manier om te starten met feestelijkheden, zoals kerstmis. Je kan dit aperitiefhapje volledig op voorhand klaarmaken en op tafel zetten wanneer je gasten er zijn. Dit geeft je de tijd om met andere hapjes of andere gangen van het menu bezig te zijn. Altijd aangenaam. Feestmenu Wanneer je een feestmenu opstelt, is het…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch

    Hummus met gehakt en champignons

    Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Soep

    Soep van broccoli en peer

    Yummm, deze soep van broccoli en peer is superlekker en multifunctioneel plus plus! Ik maakte deze soep klaar als onderdeel van mijn kerstmenu. Afgewerkt met broodkruim, walnoten en gedroogde veenbessen. Kei lekker! Maar je kan hem nog op zoveel andere manieren gebruiken. Welke manieren dan, Ginger? Hij is kidsproof dus je kan het gerust inzetten als maaltijd voor je kindjes.…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Halloumi met veenbes en pistache

    Ik weet dat op het eerste zicht deze combinatie misschien een beetje vreemd klinkt. Maar het is echt een aanrader om deze halloumi met veenbes en pistache een kans te geven, want de combinatie is goud waard. Het is gewoon echt super lekker! Ik was voor mijn kerstmenu een beetje in het rond aan het snuffelen. Je weet wel, op…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Scampi’s met spek en guacamole

    Tijd voor een hapje! Deze scampi’s met spek en guacamole zijn een super leuk en lekker hapje. De scampi’s hebben een jasje van spek en zijn hierdoor lekker zout. Wat perfect samen gaat met de zachte smaak van guacamole, die we met rode chilivlokken toch een beetje spicy gemaakt hebben. Dit hapje is dé start van ‘Ginger’s kerstmenu 2022′, HOERA!…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Naanpizza

    Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Feestdagen,  Snacks

    Kroketjes met spek en erwtjes

    Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Crostini met brie en veenbessen

    Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…