• Aperitief,  Comfortfood,  Lunch

    Hummus met gehakt en champignons

    Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Soep

    Soep van broccoli en peer

    Yummm, deze soep van broccoli en peer is superlekker en multifunctioneel plus plus! Ik maakte deze soep klaar als onderdeel van mijn kerstmenu. Afgewerkt met broodkruim, walnoten en gedroogde veenbessen. Kei lekker! Maar je kan hem nog op zoveel andere manieren gebruiken. Welke manieren dan, Ginger? Hij is kidsproof dus je kan het gerust inzetten als maaltijd voor je kindjes.…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Halloumi met veenbes en pistache

    Ik weet dat op het eerste zicht deze combinatie misschien een beetje vreemd klinkt. Maar het is echt een aanrader om deze halloumi met veenbes en pistache een kans te geven, want de combinatie is goud waard. Het is gewoon echt super lekker! Ik was voor mijn kerstmenu een beetje in het rond aan het snuffelen. Je weet wel, op…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Scampi’s met spek en guacamole

    Tijd voor een hapje! Deze scampi’s met spek en guacamole zijn een super leuk en lekker hapje. De scampi’s hebben een jasje van spek en zijn hierdoor lekker zout. Wat perfect samen gaat met de zachte smaak van guacamole, die we met rode chilivlokken toch een beetje spicy gemaakt hebben. Dit hapje is dé start van ‘Ginger’s kerstmenu 2022′, HOERA!…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Naanpizza

    Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Feestdagen,  Snacks

    Kroketjes met spek en erwtjes

    Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Crostini met brie en veenbessen

    Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Snacks

    Crackers met spek en kaas

    Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top. Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Tartaar van zalm en groene appel

    We zijn gewoon helemaal begonnen aan hét kerstmenu, ofwa? En dat met zo’n lekker aperitiefhapje als deze tartaar van zalm en groene appel. Hohoho! Mijn favoriete periode van het jaar toch wel, die feestdagen. Het is gewoon zo gezellig. Continu tafelen, lekker eten, gezellig samen zijn. Love it! Naar jaarlijkse gewoonte (behalve vorig jaar maar hé, toen was ik net…

  • Aperitief,  Lunch,  Vis

    Scheermessen met chorizoboter

    Scheermessen met chorizoboter – of de officiële benaming: mesheften – het is misschien niet een gerechtje dat iedereen zal kunnen bekoren, maar als je een schaaldierenfan bent (waar zitten die seafood lovers?) dan ben je hier wel écht aan het juiste adres. Op As cooked by Ginger verschijnen niet super veel gerechten met schaaldieren, maar als ik er eentje maak,…