• Feestdagen,  Vlees

    Lamsfilet met mosterdroomsaus en groentjes uit de oven

    Kerst begint stilaan dichterbij te komen. Wij foodbloggers zijn daar altijd al vroeg mee bezig. Ten eerste om een lekkere menuutje voor jullie te maken, traditiegetrouw doe ook ik dit elk jaar. Ten tweede omdat wij (ik toch) al vanaf september stilaan kerstopdrachten beginnen door te krijgen. Yes, we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn en erg vind ik…

  • Cake & Taart,  De Kinderhoek,  Feestdagen

    Julien’s verjaardagstaart

    HIEP HIEP HOERA! Julienke is één jaar geworden. Een geweldig, allesoverweldigend, spetterend, vermoeiend, uitputtend, gelukzalig en prachtig jaar. Julien is een absolute topper en ik kan me geen beter, vrolijker en knapper zoontje wensen. Verjaardagen, die zijn er natuurlijk om gevierd te worden. Ik kom uit een gezin waarin genieten centraal staat. Werken is allemaal goed en wel, maar genieten…

  • Feestdagen,  Vlees

    Aardappelwafeltjes met biefstuk en tomatencoulis

    Ja ja jaaaaa, we gaan voor een heerlijk en super lekker gerechtje vandaag. Maar echt hé, een plezier om op te eten. Mooi én lekker! Aardappelwafeltjes maakte ik al eerder op de blog en ik nam voor dit gerechtje ook hetzelfde recept, maar ik maakte ze kleiner. Met een goed wafelijzer in de aanslag, kunnen deze wafeltjes bijna niet mislukken.…

  • Feestdagen,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Cinnamon rolls

    Wat heb ik veel berichtjes gehad over dit gerechtje. Geweldig! Ik kan het jullie ook helemaal niet kwalijk nemen, want hoe lekker zijn ze ook. Ik heb er in Stockholm mijn hart aan verloren, aan de kanelbullar. Daar knopen ze ze wel op een speciale manier en doen ze er ook wat kardemom in. Dit laatste wou ik ook doen…

  • Feestdagen

    Ginger’s Kerstmenu, het is feest!

    Vanaf begin december ben ik jullie beginnen verwennen met mijn lekkere kerstgerechtjes. Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als mij. Zowel het koken, het fotograferen en stylen als het opeten (uiteraard) waren een plezier. Ik heb me helemaal kunnen uitleven. Los van alle opdrachten, ads, filmpjes,… blijft dit de essentie van de blog: receptjes ontwikkelen voor jullie en mijn…

  • Dessert,  Feestdagen

    Kerstmenu – Dessert: Koffie-ricotta mousse

    We zitten aan het dessert, lekker! Ik ging voor een lekkere mousse, eentje die lichter is omdat er geen volle room in gedaan wordt. Dit heb ik bewust gedaan, omdat we meestal al veel te veel gegeten hebben tegen dat we aan het dessert zitten (mag ik nog een kroketje, asjeblieft?). Ik moet zelfs TWEE volledige kerstmenu’s op één dag…

  • Feestdagen,  Vis

    Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

    Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis.  Om het over tonijn te…

  • Feestdagen,  Soep

    Kerstmenu – Soep: Waterkerssoep met gerookte forel

    Een groen, gezond en smaakvol soepje als tussengang van je kerstmenu? Check! Waterkers bevat veel antioxidanten en vitamine C en is daarmee een zeer gezond plantje. Het is niet alleen gezond, het is met zijn sterke, kruidachtige smaak ook écht lekker en een perfect ingrediënt om een gerecht mee te pimpen. OF om soep mee te maken dus. Door de…