• Aperitief,  Feestdagen,  Soep

    Soep van broccoli en peer

    Yummm, deze soep van broccoli en peer is superlekker en multifunctioneel plus plus! Ik maakte deze soep klaar als onderdeel van mijn kerstmenu. Afgewerkt met broodkruim, walnoten en gedroogde veenbessen. Kei lekker! Maar je kan hem nog op zoveel andere manieren gebruiken. Welke manieren dan, Ginger? Hij is kidsproof dus je kan het gerust inzetten als maaltijd voor je kindjes.…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Halloumi met veenbes en pistache

    Ik weet dat op het eerste zicht deze combinatie misschien een beetje vreemd klinkt. Maar het is echt een aanrader om deze halloumi met veenbes en pistache een kans te geven, want de combinatie is goud waard. Het is gewoon echt super lekker! Ik was voor mijn kerstmenu een beetje in het rond aan het snuffelen. Je weet wel, op…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Scampi’s met spek en guacamole

    Tijd voor een hapje! Deze scampi’s met spek en guacamole zijn een super leuk en lekker hapje. De scampi’s hebben een jasje van spek en zijn hierdoor lekker zout. Wat perfect samen gaat met de zachte smaak van guacamole, die we met rode chilivlokken toch een beetje spicy gemaakt hebben. Dit hapje is dé start van ‘Ginger’s kerstmenu 2022′, HOERA!…

  • Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Maïsbrood

    Maïsbrood, een lekkernij die hier in de States veel gemaakt wordt, is een soort brood/gebak dat je zowel hartig als zoet kan eten. Hoe het gemaakt wordt, hangt af van de regio waarin je bent. In het Noorden van de Verenigde staten wordt het met minder eieren gemaakt en is het ook minder zoet, het heeft een korrelachtige structuur. In…

  • Feestdagen

    Salade met appel en peer

    Wat een heerlijk gerecht, deze salade met appel en peer. Een ideale lichte salade die je zo kan eten, met een stukje vlees on the side of als onderdeel van een feestmaal! Zelf maakte ik deze salade voor Thanksgiving, om een uitgebreid buffet nog een beetje meer uit te breiden en wat op te vrolijken met een kleurrijke en frisse…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Champignonsaus

    Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Spinaziegratin

    Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Pompoen met broodkruim

    Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Cake & Taart,  Dessert,  Feestdagen

    Pumpkin pie

    Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…