• Comfortfood,  Vlees

    Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat

    Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Enchiladas met kipgehakt

    De Mexicaanse keuken, het is er eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En kaas en brood en vlees en aardappelen…

  • Comfortfood,  Vlees

    Risotto met kastanje, worst en spinazie

    Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…

  • Comfortfood,  Super Healthy,  Veggie

    Labneh met geroosterde groentjes en za’atar

    Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…

  • Comfortfood,  Vlees

    Oosterse varkensreepjes met gebakken rijst en groentjes

    Van comfortfood gesproken… Dit gerechtje is echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’. Het wordt vaak gemaakt…

  • Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Quesadillas met geitenkaas en vijgen

    In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook…

  • Comfortfood,  Veggie

    Curry van quinoa en groentjes

    Curry’s, I love them! Je kan er zo heerlijk mee experimenteren. Kruiden, groenten, noedels, rijst,… en ja hoor, ook quinoa. Vandaag gaan we dus voor een curry met quinoa. Het voordeel aan quinoa is dat het veel vocht opslorpt waardoor je er een zachte en smeuïge curry mee kan maken. Ik maakte een echte smaakbom. Het is eigenlijk ook een…

  • Comfortfood,  Gevogelte,  Ovenschotels

    Chicken Pot Pie

    Voor dit gerechtje moet ik snel zijn, want het valt eigenlijk toch wel onder de categorie ‘Winters comfortfood’. De lente is dan wel in zicht, het blijft nog best koud buiten en ik vond dat ik jullie dit lekker gerechtje niet kon ontzeggen. Vandaag dus: Hartverwarmende, romige, smeuïge chicken pot pie. Een bordje liefde, rechtstreeks vanuit de oven. Dat is…

  • Comfortfood,  Gevogelte,  Soep

    Noedelsoep met kip en kokos

    Leve de noedelsoepjes, toch? Wat kan dat toch zo ongelofelijk smaken. Al slurpend boven een kom warme soep hangen. I love it! De Aziatische keuken is sowieso een keuken waar ik veel inspiratie uit haal. Moet ook maar zo lekker niet zijn, hé. Als ik noedelsoep maak, keer ik meestal terug naar mijn recept voor noedelsoep met scampi en inktvis.…