• Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Gevulde paprika met groentjes

    Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Bordje Spaghettiland

    Wanneer Pleegzorg Vlaanderen je vraagt om mee te werken aan hun nieuwe campagne #pleegzorgpowerfood dan zeg je daar als ex-sociaal assistente uiteraard geen nee tegen. Een perfect huwelijk tussen mijn vorige en mijn huidige job. Geweldig, toch? Wisten jullie dat er op dit moment in Vlaanderen meer dan 8000 kinderen en volwassenen opgevangen worden in een pleeggezin? Ze krijgen hier…

  • Comfortfood,  Vis

    Vispannetje met kurkuma en olijven

    Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…

  • Comfortfood,  Vlees

    Burger met radicchio en boschampignons

    Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…

  • Comfortfood,  Pasta

    Gnocchi met butternut en spek

    Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met kip en pesto

    Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat dit…

  • Comfortfood,  Vlees

    Hartige broodpudding

    Brood, brood, brood! Zo verrukkelijk lekker. Ik hou van vele dingen in het leven. Chocolade, koekjes, chips, pasta, frietjes, soep, duizend-en-één soorten groenten en fruit,… Maar brood, brood heeft mijn hart gestolen. Ik kan gerust elke dag ’s morgens, ’s middags en ’s avonds brood eten en een gelukkig mens zijn. Aangezien afwisseling altijd beter is, doe ik dat natuurlijk…

  • Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

    Cheesy aardappel wedges

    Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…