-
Veggie chili met zoete aardappel
Veggie chili met zoete aardappel. Wat kan een chili toch smaken van tijd tot tijd. De combinatie van bonen, tomaat en goed veel kruiden met die overheerlijke toppings à volonté erover. Hmmm, genieten! Comfortfood op z’n best. Voor een kom chili met zure room, avocado en tortilla’s mag je me àltijd wakker maken. Chili sin carne We maken een chili…
-
Penne met scampi en cognac
Penne met scampi en cognac. Dit gerechtje staat zo ongeveer al jaar en dag op de planning om te maken. Ik maakte het jaren geleden een keertje en toen was er veel vraag naar het recept, maar om één of andere reden schoof het altijd onderaan de to do lijst. TOT NU! Want eindelijk heb ik het recept nog eens…
-
Linguine met tomaat en witte bonen
Deze linguine met tomaat en witte bonen is een topper van een hoofdgerecht. Licht, veggie, gezond, voedzaam en oh zo lekker. Oh en goedkoop, dat is ook altijd mooi meegenomen. Toch? Tomaat, spinazie & witte bonen Een combinatie die je niet meteen aan pasta zou linken misschien, maar die wel heel erg geslaagd is. Dit gerecht is zo eentje voor…
-
Wok met scampi en broccoli
Deze wok met scampi en broccoli is alles wat we willen van een doordeweeks gerechtje. Het is snel, gezond, voedzaam, gemakkelijk om te maken en bevat weinig ingrediënten. Het staat op een 20 tal minuten op tafel en het allerbelangrijkste: Het is super lekker! Favorietje Een wok is zo’n gerecht dat hier wekelijks de revue passeert. Met kip, spekjes, scampi,…
-
Pasta met rode pesto en spekjes
Pasta met rode pesto en spekjes. Je kent wel de typische, én overheerlijke, pasta pesto. Een bepaalde soort pasta, ik kies meestal spirelli, met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel en easy. Maar soms mag het toch dat tikkeltje meer zijn. Dat geef ik je vandaag, de gemakkelijke pasta pesto met een paar extra ingrediënten, zodat…
-
Groene curry met kip en groentjes
Groene curry met kip en groentjes. Wàt een heerlijke maaltijd, deze groene curry. Zo eentje dat nu eens echt heel goed gesmaakt heeft. Om één of andere reden, maak ik bijna altijd rode curry en denk ik er niet vaak aan om groene curry te maken. Switch it up! Maar toen ik voor de maaltijdboxen bij Delhaize stond, zag ik…
-
Kip met parmezaan en tomatensaus
Deze kip met parmezaan en tomatensaus is su-per lekker. Het is gebaseerd op ‘Chicken parmesan’ een gerechtje dat in de States heel populair is. Ik maakte het nooit eerder zelf tot ik bij Delhaize naar de ‘Kleine Leeuwtjes’ op zoek was. Kleine Leeuwtjes? Yes! Delhaize heeft een groot aantal producten met het label ‘Kleine Leeuwtjes’ dit wil zeggen dat je…
-
Risotto van boschampignons met coquilles
Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…
-
Gratin dauphinois
Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…
-
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…