Comfortfood,  Pasta,  Vis

Penne met scampi en cognac

Penne met scampi en cognac. Dit gerechtje staat zo ongeveer al jaar en dag op de planning om te maken. Ik maakte het jaren geleden een keertje en toen was er veel vraag naar het recept, maar om één of andere reden schoof het altijd onderaan de to do lijst. TOT NU!

Want eindelijk heb ik het recept nog eens gemaakt, gefilmd én gefotografeerd, zodat het een ereplaatsje kan krijgen op de blog. Hoera!

Deze pasta heeft het allemaal: Lekker, gemakkelijk, weinig ingrediënten en snel. Check!

Wat heb je nodig?

  • Penne: of een andere korte pasta naar keuze
  • Scampi’s
  • Cognac
  • Tomatenpuree
  • Room
  • Rode peper
  • Verse peterselie
  • Kruiden: Paprikapoeder en cayennepeper
  • Parmezaan: Voor de afwerking

Wat moet je doen?

Easy peasy! Breng je pasta aan de kook in gezouten water. Daarna mag je een goed scheutje olijfolie verhitten in de pan en daar je scampi’s (die je gepeld hebt) in bakken. Voeg er ook het versnipperde rode pepertje aan toe. Bak totdat ze bijna gaar zijn en giet er dan de cognac bij. Laat kort uitkoken, maar niet helemaal wegkoken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee, meng goed.

Dan mag de room (op kamertemperatuur) erbij. Kruid stevig met peper en zout en met paprikapoeder en cayennepeper. Mengen en even laten doorkoken zodat de saus wat kan indikken. Voeg ondertussen een handje versnipperde peterselie toe.

Meng als laatste de pasta eronder en laat enkele minuten trekken.

Verdeel over twee borden. Werk af met extra peper, peterselie en parmezaan.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Cognac: Drink je dat net zoals mij niet echt en zou je het enkel gebruiken om sporadisch mee te koken? Dan is een fles cognac best een prijzige aankoop. Gelukkig hebben veel winkels ook kleine formaten. Ik ga dus altijd voor een klein flesje cognac waar ik best lang mee toekom en dat véél minder kost.
  • Scampi’s: Zorg ervoor dat je scampi’s ontdarmd zijn. In de meeste gevallen is dit al gebeurd en zie je dat de scampi al wat openstaat. Zie je het darmkanaal nog zitten, haal het er dan uit voordat je ze begint te bakken.
  • Penne: Ik ben voor penne gegaan omdat ik dit perfect vond matchen bij dit gerecht, maar je kan zeker voor een andere korte pasta gaan die je in huis hebt.
  • Op voorhand maken: Dit gerechtje is het lekkerst à la minute en is ook snel klaar, maar wil je het toch op voorhand maken, houd dan de saus en pasta apart. Wanneer het tijd is om te eten, warm je de saus op, voeg je er de pasta aan toe en laat je alles even doorwarmen.
  • Bewaren: Dit gerecht blijft nog max 2 dagen goed in de koelkast.

Smakelijk!

Zot van pasta’s zoals deze? Neem dan zeker eens een kijkje bij de volgende gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Penne met scampi en cognac

As Cooked By Ginger
Een super smaakvolle pasta met scampi en cognac. Gemakkelijk om te maken, weinig ingrediënten en te lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g penne
  • 18 scampi's gepeld
  • 1 rode peper versnipperd
  • 70 ml cognac
  • 70 g tomatenpuree = 1 klein blikje
  • 200 ml room op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 el versnipperde peterselie
  • geraspte parmezaan
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar in gezouten water.
  • Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een grote pan. Bak er de scampi's in aan en voeg meteen ook de rode peper toe.
  • Wanneer de scampi's bijna gaar zijn, giet er dan de cognac bij. Laat kort uitkoken, maar niet helemaal wegkoken en voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Bak een minuutje mee en meng ondertussen goed.
  • Giet de room bij het geheel en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
  • Voeg de peterselie toe en laat de saus eventjes inkoken op een middelmatig vuurtje.
  • Meng er de pasta onder en laat enkele minuten trekken. Verdeel vervolgens over twee borden en werk af met extra peterselie, peper en parmezaan. Smakelijk!
Trefwoord Cognac, Pasta, Scampi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept