Comfortfood,  Wild

Wildburger met veenbessen en gegrilde peer

Van lekker gesproken… in die categorie mag deze wildburger zeker en vast geplaatst worden. Fingerlicking good!

Onder het motto ‘het moet niet altijd uren duren om wild klaar te maken’  lanceerde Delhaize de burger van hert en balletjes van rendier. Gewoon de pan in, even bakken en klaar. Uiteraard zijn we allemaal verzot op een wildstoofpotje dat uren op het vuur heeft staan pruttelen, maar soms is het ook leuk om van een lekker stukje wild te proeven dat in 1-2-3 op tafel staat.

De wildburger van Delhaize is goed stevig van smaak en ik besloot om deze wildsmaak te combineren met echte winterse kost. Veenbessen, gegrilde peer en geitenkaas. Te lekker, bijna te krachtig maar toch net niet en zo zo zo jummie!

IMG_3748-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 burgers van hert

1/2 zakje veenbessen (ongeveer 150 g)

1 flinke el suiker

1/2 citroen

handvol veldsla

witte wijnazijn

2 vellen geitenkaas

2 volkoren broodjes

1 peer

peper, zout, tijm, olijfolie

IMG_3751-2

Bereiding:

Doe de veenbessen in een pot op het vuur en voeg er een klein scheutje water aan toe. Laat bakken/koken tot de veenbessen platter zijn, dit gaat redelijk snel, en voeg dan de suiker en het sap van 1/2 citroen toe. Meng en laat opkoken tot een dikke pap.

Snijd de peer in schijfjes en neem de twee grootste stukken. Smeer deze in met olijfolie en kruid met gedroogde tijm.

Doe een handvol veldsla in een kommetje en voeg een klein scheutje witte wijnazijn toe en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

IMG_3774-2

Snijd vervolgens de broodjes in de helft en leg de geitenkaas op de binnenkant van het hoedje. Leg de vier helften met de binnenkant naar boven in de oven totdat de kaas volledig gesmolten is.

Bak de burgers aan en grill tegelijk de schijfjes peer totdat ze gaar zijn. Wanneer dit allemaal gebeurd is, kan je je burger samenstellen.

Neem de broodjes en leg er een hoopje veldsla op. Hierop gaat de burger, daarop de peer en daarop de veenbessen. Eindig met het hoedje van het broodje waar de geitenkaas op gesmolten is.

Tanden erin en genieten, enjoy!

Laurence

IMG_3776-2

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *