Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

Aardappelsalade met pesto

Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de mijne.

Als we het woord ‘pesto’ horen, dan denken we heel vaak aan pasta. Pasta pesto, het alom bekende gerechtje. Dat dat overheerlijk lekker is, staat buiten kijf MAAR we kunnen nog zoveel meer doen met pesto dan het enkel onder je pasta draaien. Vandaag toen ik jullie hoe je er eens wat anders mee kan doen en ik gebruik hiervoor de Pesto alla Genovese van Barilla. Deze bestaat uit verse Italiaanse basilicum, Parmigiano Reggiano BOB en cashewnoten. De pesto is smeuïger dan vele anderen waar ik al mee gewerkt heb en hij is super lekker van smaak. Niet te scherp, niet te flauw, gewoon lekker, écht lekker!

Ik maakte er dus een yummie aardappelsalade mee van geroosterde krieltjes, spek en basilicum. Klaar voor het receptje?

OPM: De hoeveelheden van dit gerechtje zijn voor 2 personen als hoofdgerecht met bvb een extra salade en/of stukje brood bij en voor 4 personen als side dish voor bij een barbecue.

TIP: Op dit moment vind je in de app Shopmium een ‘1 kopen = 1 gratis’ cashback actie op de potten pesto van Barilla. Allen daarheen dus!

Benodigdheden:

20 krielaardappelen

1-1,5 el Pesto alla Genovese

grote handvol verse basilicum

150 g gerookte spekblokjes

60 g amandelen

2 eieren

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Was de krieltjes, snijd ze in vier en doe ze in een grote ovenschaal. Sprenkel er flink wat olijfolie over en peper en zeezout. Meng goed en zet 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Schep in de helft even om. Laat nadien afkoelen tot kamertemperatuur.

Breng ondertussen water aan de kook en kook er de eitjes in tot ze hardgekookt zijn (10 minuten). Giet af en laat ze rusten in koud water.

Bak de spekblokjes krokant en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hak de amandelen grof en versnipper de verse basilicum.

Neem er een grote mengkom bij en doe er de patatjes in. Voeg de pesto toe en meng goed. Voeg vervolgens de amandelen, basilicum en spekjes toe. Meng en kruid bij met wat peper.

Spreid de salade uit over een mooie schotel, pel de eitjes, snijd ze in vieren en verdeel over de aardappelsalade. Werk af met wat extra basilicum.

TIP: Je kan dit gerechtje ook maken met de Pesto Rosso van Barilla, voor als je zin hebt in de zonnige smaak van tomaatjes.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *