Dessert

Trifle van mascarpone, peperkoek en bosbes

Oh my God, make room for this dessertje. Zo lekker! Husband moet zowat nummer 1 fan van mascarpone zijn. Tiramisu is zijn lievelingsdessert en als ik het woord mascarpone nog maar durf uit te spreken, is ie daar met een lepeltje ‘moet ik eens proeven?’. Ik vond het dan ook heel leuk om hem dit receptje te laten proeven. Wat denken jullie? Goedgekeurd, natuurlijk!

Ikzelf vind het ook su-per lekker, de smaak van de mascarpone-koffieroom in combinatie met de gekarameliseerde amandelen, bosbessen en stukjes peperkoek van Vondelmolen. Gewoon ver-ruk-ke-lijk!

Benodigdheden, voor 3 grote en 4 kleine glaasjes:

160 g mascarpone

2 el straffe koffie, afgekoeld

2 tl ahornsiroop

3 plakjes peperkoek van Vondelmolen

130 ml volle room

1 el bloemsuiker

35 g witte amandelen (dwz zonder vel)

1 tl honing

handvol bosbessen

Bereiding:

Doe de mascarpone in een mengkom en voeg er de koffie en ahornsiroop aan toe. Klop los met een lepel tot alles goed gemengd is.

Klop de volle room op met de elektrische garde. Wanneer deze bijna stijf is, voeg je er de el bloemsuiker aan toe. Klop nadien nog even door totdat de room volledig stijf is. Spatel onder de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitzak en leg even aan de kant.

Rooster de witte amandelen totdat ze mooi goudbruin zijn. Zet het vuur af en voeg er meteen de tl honing aan toe. Meng meteen onder elkaar en leg de amandelen op een bordje om af te koelen. Hak nadien grof (= tip van Kokerellen, deze manier van de noten bereiden).

Was de bosbessen en verkruimel de peperkoek met je handen.

Neem er leuke glaasjes bij en doe wat peperkoek op de bodem van de glazen. Spuit er wat mascarponeroom op en verdeel daarover de bosbessen en wat van de amandelen. Vervolg opnieuw met peperkoek, mascarponeroom en werk af met extra peperkoek en de rest van de amandelen.

Voilà, dan is je dessertje klaar!

TIP: Je kan dit een paar uurtjes op voorhand klaarmaken, maar houd de afwerking apart tot vlak voor het serveren.

TIP: Als je dit in kader van een menuutje serveert, dan is deze hoeveelheid genoeg voor 4 personen en maak je best wat kleinere glaasjes dan op de foto.

Laat het smaken, het is echt héérlijk!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *