• Feestdagen,  Vlees

    Lamsfilet met mosterdroomsaus en groentjes uit de oven

    Kerst begint stilaan dichterbij te komen. Wij foodbloggers zijn daar altijd al vroeg mee bezig. Ten eerste om een lekkere menuutje voor jullie te maken, traditiegetrouw doe ook ik dit elk jaar. Ten tweede omdat wij (ik toch) al vanaf september stilaan kerstopdrachten beginnen door te krijgen. Yes, we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn en erg vind ik…

  • Pasta,  Vlees

    Spirelli met pompoen-roomsaus en salie

    Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent: PASTA! Een tijdje geleden ging ik op fabrieksbezoek bij Soubry. Je leest…

  • Comfortfood,  Vlees

    Risotto met kastanje, worst en spinazie

    Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…

  • Comfortfood,  Vlees

    Oosterse varkensreepjes met gebakken rijst en groentjes

    Van comfortfood gesproken… Dit gerechtje is echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’. Het wordt vaak gemaakt…

  • Vlees

    Rijstschotel met broccoli en runderreepjes

    Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb een ongelofelijke haast. Herkenbaar? Voor mij ook van tijd tot tijd en ondanks dat ik dan weinig tijd heb, ben ik iemand die nood heeft aan een voedzaam avondmaal. Als het dus van snel, gemakkelijk en lekker moet zijn, dan is rijst één van mijn betere vrienden. Met rijst…

  • Gevogelte,  Pasta

    Snelle pasta met geroosterde groentjes

    We leven in een tijd waar alles altijd snel moet gaan. Ik ben meer dan schuldig aan het in stand houden van die cultuur. Ik heb géén geduld. Géén. Ik ben altijd gehaast. Altijd. Ergens 10 jaar geleden dat geduld achter gelaten, denk ik. Al kan ik me niet herinneren dat ik ooit een geduldig mens was. Als kind niet…

  • Vlees

    Involtini van rundvlees met gebakken patatjes en een groene salade

    Involtini, één van de vele lekkere dingen afkomstig uit de Italiaanse keuken. Een dun lapje kalfsvlees belegd met lekkers (zei er iemand kaas?) en dan opgerold. Heerlijk! Zoals ik al zei worden ze normaal gezien met kalfsvlees gemaakt, maar vandaag gaan we het een beetje anders doen. We gaan ze met rundvlees maken, zoals de titel al suggereert. Gewoon, om…

  • Soep,  Wild

    Ramen met eend

    Let’s talk about ramen. Het is een Japanse soep met noedels en een heleboel toppings naar keuze. Daarbij komt dat het on-ge-lo-fe-lijk lekker is. Zo zo lekker en ook best nog gezond ook. Ramen is in feite een bouillon. Dus hoe lekkerder je bouillon, hoe lekkerder je gerechtje. De échte Japanners trekken dagenlang bouillons die zoveel smaak hebben dat je…

  • Comfortfood,  Gevogelte,  Ovenschotels

    Chicken Pot Pie

    Voor dit gerechtje moet ik snel zijn, want het valt eigenlijk toch wel onder de categorie ‘Winters comfortfood’. De lente is dan wel in zicht, het blijft nog best koud buiten en ik vond dat ik jullie dit lekker gerechtje niet kon ontzeggen. Vandaag dus: Hartverwarmende, romige, smeuïge chicken pot pie. Een bordje liefde, rechtstreeks vanuit de oven. Dat is…

  • Vlees

    Pizza met spek, patatjes en een spiegelei

    Pizza met spek, patatjes en een eitje. Kan het nog Vlaamser? Welllll, ik had er ook boerenworst op kunnen leggen, maar dat deed ik dus niet 😉 Ik legde in plaats daarvan Lombo Tagliatelle van Rosso Dell’Angelo op de pizza, om het dan toch die Italiaanse toets te geven die een pizza verdient. Het is trouwens een merk dat ook…