• Salades,  Vlees

    Salade met rode kool, witte pens en peperkoek

    Van een zeer vreemde maar zeer geslaagde combinatie gesproken… Het is iets dat we van deze salade met krieltjes, maïs, rode kool, peperkoek en witte pens alvast zeker kunnen zeggen. Dat ie een tikkeltje vreemd maar wel su-per lekker is. De inspiratie kwam vanuit de peperkoek van Vondelmolen. Het is één van die producten waarvan je op het eerste zicht…

  • Comfortfood,  Vlees

    Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat

    Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Enchiladas met kipgehakt

    De Mexicaanse keuken, het is er eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En kaas en brood en vlees en aardappelen…

  • Ovenschotels,  Vlees

    Ovenschotel met butternut en kip

    Een heerlijke ovenschotel… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was ik dus wel toen ik deze tegen…

  • Feestdagen,  Vlees

    Lamsfilet met mosterdroomsaus en groentjes uit de oven

    Kerst begint stilaan dichterbij te komen. Wij foodbloggers zijn daar altijd al vroeg mee bezig. Ten eerste om een lekkere menuutje voor jullie te maken, traditiegetrouw doe ook ik dit elk jaar. Ten tweede omdat wij (ik toch) al vanaf september stilaan kerstopdrachten beginnen door te krijgen. Yes, we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn en erg vind ik…

  • Pasta,  Vlees

    Spirelli met pompoen-roomsaus en salie

    Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent: PASTA! Een tijdje geleden ging ik op fabrieksbezoek bij Soubry. Je leest…

  • Comfortfood,  Vlees

    Risotto met kastanje, worst en spinazie

    Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…

  • Comfortfood,  Vlees

    Oosterse varkensreepjes met gebakken rijst en groentjes

    Van comfortfood gesproken… Dit gerechtje is echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’. Het wordt vaak gemaakt…

  • Vlees

    Rijstschotel met broccoli en runderreepjes

    Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb een ongelofelijke haast. Herkenbaar? Voor mij ook van tijd tot tijd en ondanks dat ik dan weinig tijd heb, ben ik iemand die nood heeft aan een voedzaam avondmaal. Als het dus van snel, gemakkelijk en lekker moet zijn, dan is rijst één van mijn betere vrienden. Met rijst…