• Feestdagen,  Vlees

    Zoetzure gehaktballen met puree

    Joepie, we zijn aangekomen aan het eerste hoofdgerecht van het kerstmenu: Zoetzure gehaktballen met een speciale puree en gegrilde babywortelen. Zoals gewoonlijk maak ik een hoofdgerecht met vlees en eentje met vis. Kwestie van de keuze-opties nog wat meer uit te breiden. Al heb ik over de jaren heen al heel wat kerstgerechtjes verzameld, natuurlijk. Toch blijft het leuk er…

  • Comfortfood,  Vlees

    Chicken Biryani: kruidige rijst met kip

    Excuseer? Kan je dat een keertje uitleggen, Ginger? Komt ie! Biryani is een Indisch gerecht dat bestaat uit kruidige rijst gecombineerd met vlees zoals kip of lamsvlees. Het barst van de kruiden en ruikt en smaakt heerlijk. Hoe kom ik nu bij dit gerechtje? Wel, rijstmerk Tilda viert feest omdat ze naar België komen en daagde me daarom uit om…

  • Lunch,  Vlees

    Kipbrochettes met geroosterde tomaten en krieltjes

    Hallo iedereen, vandaag een licht en fris gerechtje dat heel lekker is als lunch maar ook perfect kan als avondmaal. Je kan het warm of koud eten, beide zijn lekker. Misschien kan je het eerst als avondeten eten en er wat extra van maken zodat je het de volgende dag koud als lunch kan opeten? Als dat geen topidee is!…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas

    Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Gevulde paprika met groentjes

    Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel met healthy kipsalade

    Ik geef het toe. Wanneer ik aan bagels denk, gaan mijn gedachten al snel uit naar spek, ei en kaas. Super lekker, maar af en toe mag het wat lichter en gezonder zijn. Daarom maakte ik een smaakvolle, gezonde kipsalade van gegrilde kip, Griekse yoghurt en druiven. Verrassend, maar lekker. Hiervoor gebruikte ik de Sesame bagel van NY Bakery Co. Een stevig…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Bordje Spaghettiland

    Wanneer Pleegzorg Vlaanderen je vraagt om mee te werken aan hun nieuwe campagne #pleegzorgpowerfood dan zeg je daar als ex-sociaal assistente uiteraard geen nee tegen. Een perfect huwelijk tussen mijn vorige en mijn huidige job. Geweldig, toch? Wisten jullie dat er op dit moment in Vlaanderen meer dan 8000 kinderen en volwassenen opgevangen worden in een pleeggezin? Ze krijgen hier…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel Nachoschotel

    De loaded nachoschotel, die kennen jullie allemaal wel. Een grote schotel vol met nachos, kaas, jalapenos, vlees, salsa,.. Noem maar op, alles kan! Het is een populaire lekkernij die leuk is om te maken als je gasten hebt. Maar ik bedacht me onlangs, ‘Wat als ik er nu eens een burger van maak en dan eentje met een lekkere bagel…

  • Lunch,  Salades,  Vlees

    Salade met eend, kaas en fruit

    Er zijn zo van die winkelmomenten dat ik extra veel tijd neem om alle nieuwigheden eens goed te bekijken. Zo botste ik bij Delhaize op gedroogde eendenborst en deze gorgonzola-mascarpone. Die kaas had ik nooit eerder opgemerkt, maar het wekte wel meteen mijn interesse op want een combinatie van een zachte mascarpone met een straffe gorgonzola, dat kan gewoon niet…

  • Comfortfood,  Vlees

    Burger met radicchio en boschampignons

    Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…