-
Burger met radicchio en boschampignons
Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…
-
Kippenbout met mosterdgratin en een winterse salade
Wie oh wie is er nog op zoek naar kerstinspo? Omdat het niet altijd het duurste vleesje van de hoop moet zijn, ging ik dit feestseizoen eens voor kip. Een stevige, flinke, sappige kippenbout. Yum! Heerlijk in combinatie met de mosterdgratin en de winterse salade met appel en veenbessen. Kip kan altijd wel wat kruiden en extra smaak gebruiken. Ik…
-
Penne met kip en pesto
Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat dit…
-
Gelakte kotelet met puree van gepofte krieltjes en koolsla
Laten we het even over echt Vlaams eten hebben. Patatjes met een vleesje en groentjes. Liefst die laatste nog in witte saus. Toch? Wel, af en toe kan zo’n Vlaams kostje me echt wel bekoren (behalve dan die witte saus, brr). Puree kan ik bijvoorbeeld met hopen eten en als ik me echt mag laten gaan, maak ik zelfs een…
-
Hartige broodpudding
Brood, brood, brood! Zo verrukkelijk lekker. Ik hou van vele dingen in het leven. Chocolade, koekjes, chips, pasta, frietjes, soep, duizend-en-één soorten groenten en fruit,… Maar brood, brood heeft mijn hart gestolen. Ik kan gerust elke dag ’s morgens, ’s middags en ’s avonds brood eten en een gelukkig mens zijn. Aangezien afwisseling altijd beter is, doe ik dat natuurlijk…
-
Cheesy aardappel wedges
Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…
-
Aardappelsalade met pesto
Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de mijne. Als we het woord ‘pesto’ horen, dan denken we heel vaak aan pasta. Pasta pesto, het alom bekende gerechtje. Dat dat overheerlijk lekker is, staat buiten kijf MAAR we kunnen nog zoveel meer doen met pesto dan het enkel onder je pasta draaien. Vandaag…
-
Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade
Yummy! Echt heel lekker dit gerechtje. Ik ben sowieso wel fan van de Oosterse keuken en haal er ontzettend veel inspiratie uit. Noedels, rijst, soep, curry, sushi, sashimi,.. Noem maar op. Als er sojasaus in zit, dan ben ik tevreden. I loooove me some sojasaus. Toen Kikkoman, bekend van de kwaliteitsvolle sojasauzen, me vroeg om een lekker receptje te ontwikkelen,…
-
Salade met rode kool, witte pens en peperkoek
Van een zeer vreemde maar zeer geslaagde combinatie gesproken… Het is iets dat we van deze salade met krieltjes, maïs, rode kool, peperkoek en witte pens alvast zeker kunnen zeggen. Dat ie een tikkeltje vreemd maar wel su-per lekker is. De inspiratie kwam vanuit de peperkoek van Vondelmolen. Het is één van die producten waarvan je op het eerste zicht…
-
Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat
Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…