-
Olijfoliecake met mandarijn
Ik geef het toe, deze olijfoliecake met mandarijn heeft me zo’n vijf pogingen gekost om helemaal perfect te krijgen. Eerst smaakte de olijfolie te sterk door terwijl ik de smaak subtiel wilde houden, dan probeerde ik amandelextract toe te voegen, wat de smaak dan weer te sterk overnam. Vervolgens testte ik het met en zonder zeste om dan uiteindelijk tot…
-
Pompoencake
De titel ‘pompoencake’ doet geen eer aan hoe LEKKER dit gebak is. Het is een pompoencake met cheesecake en crumble in de mix gegooid. Hij is zo tof en lekker en leuk om te maken en en en,… Zo één van die baksels waarbij ik echt plezier gehad heb om hem te maken. Een echte herfstige cake. Wat is herfst…
-
Pumpkin pie
Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…
-
Veenbessencake
Eindelijk ben ik hier dan met dé veenbessencake waar ik jullie al een beetje van liet meeproeven op Instagram. Een smeuïge, sappige maar toch fluffy cake die bijna fluweelzacht te noemen is. Yum! Een heerlijke combinatie van zure veenbessen, frisse sinaasappel en een smeuïge cake. Dat nog eens afgewerkt met een lekker glazuur en het zondagse koffiemoment kan beginnen. Dilemmaandag…
-
Cheesecake met veenbessen
Hét spektakelstuk van kerst, mijn kerstdessert. Het is zoet, smeuïg, een beetje zout en super smaakvol. Je kan niet langs deze cheesecake met veenbessen passeren en géén stukje nemen. Dat is een no go, daar is hij veel te lekker voor. Veenbessen zijn een typisch kerstproduct. Ze worden vaak geserveerd bij hartige gerechten en zijn eigenlijk een beetje bitter, daarom…
-
Koffie crumble cake
Koffie crumble cake, drie prachtige woorden in één zin. Ingrediënten/drinken/eten waar mijn hartje sneller van gaat slaan. Koffie: JA, crumble: JA, cake: JA JA JA! Meng deze drie lekkere dingen samen en je krijgt gewoon een hemels gebakje. Al zeg ik het zelf. Een zachte, smeuïge cake met een subtiele koffiesmaak met een boterachtige crumble on top. I mean,… Ik…
-
Julien’s verjaardagstaart (3 jaar)
Dit is het allereerste jaar dat Julien zich echt bewust was van zijn verjaardag. Hij was super fier op zijn kroon, alle slingers en ballonnen en zeker en vast ook op de verjaardagstaart. Voor zijn feestje begon, waren we hem een aantal keer kwijt. ‘Waar is Julien?’ En dan vonden we hem steeds terug in de berging met de deur…
-
Sneeuwtaartjes
Taartjes, taartjes, taartjes. Ze smaken altijd en dat zullen deze kleine taartjes ook absoluut doen. Met hun korst van geroosterde hazelnoot, vulling van witte chocolade en mascarpone, afwerking van kokos en een lekkere hazelnoot met witte chocolade en kokos als kers (noot?) op de taart, zijn deze taartjes een echte smaakbom. De noten vond ik bij Delhaize. Ze zijn van…
-
Zondag Bakdag: Ovenpannenkoek
Van tijd tot tijd mogen we het onszelf eens gemakkelijk maken, hé. Dat gaan we vandaag doen met deze ovenpannenkoek. Want laten we eerlijk zijn.. Pannenkoeken zijn super lekker en het deeg is ook snel klaar, maar ze bakken vraagt toch even tijd en aandacht. Dat is natuurlijk allemaal gezellig en zeker leuk om te doen, maar als je eens…
-
Julien’s verjaardagstaart (2 jaar)
HIEPER DE PIEP, HOERA! Onze lieve schat werd onlangs twee jaar. Twee jaar?! Hoe kan het dat we nu al zo ver zitten. Ik heb een paar keer met mijn ogen geknipperd en plots zijn we twee jaar verder en is mini-mensje nummer 2 alweer onderweg. Maar tot het zover is, is onze grote meneer nog alleen en kreeg hij…