Cake & Taart,  Muffins & Gebakjes

Sneeuwtaartjes

Taartjes, taartjes, taartjes. Ze smaken altijd en dat zullen deze kleine taartjes ook absoluut doen. Met hun korst van geroosterde hazelnoot, vulling van witte chocolade en mascarpone, afwerking van kokos en een lekkere hazelnoot met witte chocolade en kokos als kers (noot?) op de taart, zijn deze taartjes een echte smaakbom.

De noten vond ik bij Delhaize. Ze zijn van Besana en zijn een onderdeel van de lekkere feestproducten van Delhaize. Ze hebben verschillende notenmengelingen, zoals deze met basilicum of deze met meditteraanse kruiden. Super tof om je salades of andere gerechtjes mee af te werken, maar ik ging voor een zoete variant en wel deze met witte chocolade en kokos. Super lekker! Zullen we aan het bakken slaan?

Benodigdheden, voor 12 taartjes:

Voor de bodem:

90 g hazelnoten, gepeld en geroosterd (kan je zo kopen)

90 g patisseriebloem

30 g blonde suiker

snuf zout

60 g boter, zacht en in blokjes

2 el ahornsiroop

Voor de vulling:

250 g witte chocolade

150 g roomkaas (type Philadelphia)

200 g mascarpone

150 ml volle room

Afwerking: kokosrasp, Besana hazelnoten met witte chocolade en kokos

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de hazelnoten in de blender en mix enkele minuten tot fijne kruimels. Doe deze in de keukenmachine of een grote mengkom en voeg er de gezeefde bloem, suiker en zout aan toe. Meng en voeg de boter toe. Kneed tot een kruimelachtig deeg en voeg vervolgens de ahornsiroop toe. Kneed tot een deegbal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Neem er de muffinplaat bij en doe er muffinpapiertjes in. Verdeel het deeg in 12 stukken en doe ze in de 12 gaatjes. Verdeel gelijkmatig en druk aan met je vingers. Bak 20 minuten en laat nadien volledig afkoelen.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng ondertussen de roomkaas en mascarpone. Laat de chocolade tien minuutjes afkoelen en giet vervolgens bij de roomkaasmengeling. Klop de volle room stijf en spatel voorzichtig onder de mengeling. Verdeel over de bodem van de taartjes en druk aan met je lepel. Laat een tweetal uurtjes opstijven in de koelkast.

Haal de taartjes uit hun papiertjes, strooi er een royale hoeveelheid kokospoeder over en werk af met de hazelnoten met witte chocolade en kokos.

Laat het smaken!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *