• Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Ontbijt

    Zondag Bakdag: Appel-kaneelwafels

    Haaa, wafels. Ik kan er zo van genieten. Traditionele wafels, wafels met havermout, chocoladewafels of wafels met nootjes, Luikse wafels of Brusselse of wafels met chocoladestukjes in. Ik lust ze allemaal. Zo ook deze lekkere kaneelwafels met appelmoes en gebakken appeltjes. Wafels bakken heeft zoiets nostalgisch en gelukzalig. Het doet me ontzettend aan mijn oma denken, die trouwens heerlijke wafels…

  • Fruit,  Koekjes

    Zondag Bakdag: Citroenkoekjes met maanzaad

    Hallo, hallo! Het is een mooie dag vandaag, want het is ‘Zondag Bakdag’ en zondag bakdag betekent dat ik een lekker receptje heb voor jullie. Joepie! Jullie weten ondertussen wel dat ik niet zo van de te ingewikkelde gebakjes ben en dat ik het graag simpel houd. Koekjes, muffins en cake. Meer moet dat toch niet zijn? Vandaag gaan we…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Bananenbrood met walnoten

    Bananenbrood, het moet één van de populairste healthy gebakjes van het moment zijn. Toch moet ik eerlijk zijn en mededelen dat ik het vaak gewoon echt niet lekker vind. Ik heb verschillende versies op de blog staan die ik wel lekker vind en af en toe wel lust als ontbijt, maar over het algemeen is het vaak niet smakelijk, toch?…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Sinaasappelcake

    Cake cake cake! Toch wel iets dat ik heel graag eet. Als er een grote taart met slagroom, fruit en crème au beurre op tafel staat en daarlangs staat een appelcake. Dan kies ik steevast voor de cake. Er is iets aan de textuur en smaak van cake dat het gewoon onweerstaanbaar maakt. Ik zet er zo graag mijn tanden…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Rabarber crumble taart

    Houden we van rabarber? Check! Houden we van crumble? Check! Houden we van taart? Check! Zullen we dan ook houden van een rabarber crumble taart? Dubbel check! Rabarber is zo één van die échte seizoensfruitjes. Opeens is ze er in al haar glorie en plots is ze alweer verdwenen. Als ze er is, is het dus van snel te zijn en…

  • Fruit

    Zondag Bakdag: Frambozen-havermout crumble

    Een goeie crumble, dat is gewoon top. Liefst nog met een bolletje ijs erbij. Al is dat voor mij geen must. Ikzelf eet crumble het liefst koud, maar meestal wordt het warm met een (smeltend) bolletje ijs gegeten. Begrijp me niet verkeerd, ik lust ze uiteraard allebei graag, maar als ik écht zou moeten kiezen, dan eet ik het koud.…