• Fruit,  Ontbijt

    Ananastaartjes

    Vandaag heb ik nog eens een lekker en fris ontbijtje voor jullie. De lente komt eraan, dus het mag al eens wat frisser zijn. We laten de havermoutpap een keertje achterwege en gaan voor ananastaartjes. Klinkt dat nu niet als een feestje? Het kan ook geen kwaad dat het er daadwerkelijk uitziet als een feestje. Als ik de foto zie,…

  • Fruit,  Koekjes

    Zondag Bakdag: Sinaasappel-pecan koekjes

    Een koekje zonder bloem en zonder boter. Kan dat? Ja, dat kan! En ze zijn nog lekker ook, ik lieg niet! Mijn verwachtingen waren stiekem niet al te hoog van dit probeersel, maar het zijn écht lekkere koekjes. Gemakkelijk, luchtig én super lekker! Perfect om mee te nemen naar een feestje of om bij de koffie te geven na een…

  • Cake & Taart,  Fruit,  Ontbijt,  Snacks

    Bananenbrood met pindakaas

    Hmm, bananenbrood met pindakaas. Klinkt dat niet lekker? Bananenbrood is ondertussen een echte klassieker geworden. Iedereen maakt het en zet het in als lekker tussendoortje voor jong en oud. Ik experimenteer er graag mee. Dat gaat nogal vanzelf aangezien hier altijd wel ergens bananen rondslingeren die hun beste tijd gehad hebben. Je kent dat wel. De kindjes willen plots super…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Bosbessencake

    Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like!  Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Rabarbergalette

    Rabarber, het heerlijk zure fruit. Heerlijk in gebak, zoals deze rabarbergalette. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Rabarbermuffins

    Yes, het is zondag bakdag. Eén van mijn favoriete dagen en één van mijn favoriete categorieën op de blog. Bakken is altijd leuk. Bakken is experimenteren, knoeien, soms wat vloeken (ik verbrand me met de regelmaat van de klok aan de oven), genieten, smurrie maken, uw handen vuil maken, smullen, een lekker geurtje in huis,… Kortom, het is top! Buiten…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Perencake

    Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’.…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Havermout-bosbessentaartje

    Dit is écht een toppertje! Serieus. Dit taartje was op 2,5 dagen op en enkel het lief en ik hebben ervan gegeten. We konden er gewoon niet van af blijven. Heerlijk, toch? Ik geniet er altijd van als andere mensen genieten van iets dat ik gemaakt heb. Veel mensen zullen dat wel een zalig gevoel vinden en met dit taartje…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Appelcake

    Appelcake. Zowat de allereerste cake-ervaring van alle beginnende bakkers. Bij mij was dat toch zo. Simpel beginnen. Als je goede appeltjes hebt, kan er weinig mislopen. Het recept is ook simpel. 250-250-250-4-2.. Heb je hem? Je zal het seffens wel zien. Appelcake is ideaal voor als je graag een homemade gebakje wilt serveren ipv iets van de bakker en zeker…