• Fruit,  Healthy,  Ontbijt,  Snacks

    Bananenbrood met pecannoten

    Bananenbrood, er moeten wel zo’n duizend en één versies van te vinden zijn. Je kan het op zoveel verschillende manieren maken en ik experimenteer er af en toe mee. Sommigen zijn er fan van en anderen dan weer niet. Ik moet zeggen dat ik ook heb moeten wennen aan de smaak, maar uiteindelijk eet ik het af en toe nog…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Bosbessencake

    Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like!  Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Rabarber-Galette

    Rabarber, het heerlijk zure fruit. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal stengels overhandigde. Lekker! En ik kon…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Rabarbermuffins

    Yes, het is zondag bakdag. Eén van mijn favoriete dagen en één van mijn favoriete categorieën op de blog. Bakken is altijd leuk. Bakken is experimenteren, knoeien, soms wat vloeken (ik verbrand me met de regelmaat van de klok aan de oven), genieten, smurrie maken, uw handen vuil maken, smullen, een lekker geurtje in huis,… Kortom, het is top! Buiten…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Perencake

    Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’.…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Havermout-bosbessentaartje

    Dit is écht een toppertje! Serieus. Dit taartje was op 2,5 dagen op en enkel het lief en ik hebben ervan gegeten. We konden er gewoon niet van af blijven. Heerlijk, toch? Ik geniet er altijd van als andere mensen genieten van iets dat ik gemaakt heb. Veel mensen zullen dat wel een zalig gevoel vinden en met dit taartje…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Appelcake

    Appelcake. Zowat de allereerste cake-ervaring van alle beginnende bakkers. Bij mij was dat toch zo. Simpel beginnen. Als je goede appeltjes hebt, kan er weinig mislopen. Het recept is ook simpel. 250-250-250-4-2.. Heb je hem? Je zal het seffens wel zien. Appelcake is ideaal voor als je graag een homemade gebakje wilt serveren ipv iets van de bakker en zeker…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag bakdag: Citroen-yoghurt cake

    Wat een lekkere cake, deze citroen-yoghurt cake! Fluffy, smeuïg en zacht met een subtiele citroensmaak. Overgoten met een lekker citroenglazuur en afgewerkt met wat citroenzeste. Lekker, écht lekker (insert Limburgs accent). Het maanzaad dat in de cake zit, zorgt voor een extra leuke toets.  Ik liet de cake aan de buren proeven – een extra checkske kan nooit kwaad –…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Appeltaart met rozijnen en walnoten

    Deze appeltaart met rozijnen en walnoten is nog eens echt een ouderwetse, heerlijke taart. Boordevol appel en kaneel. Je gaat hem zó lekker vinden, op voorwaarde dat je niet vies bent van kaneel. Want dan hebben we wel een probleem. Ik ben er gelukkig helemaal zot van, dus deze taart is zeker en vast mijn dada. Je hebt er wel…