-
Zondag Bakdag: Appel-kaneelwafels
Haaa, wafels. Ik kan er zo van genieten. Traditionele wafels, wafels met havermout, chocoladewafels of wafels met nootjes, Luikse wafels of Brusselse of wafels met chocoladestukjes in. Ik lust ze allemaal. Zo ook deze lekkere kaneelwafels met appelmoes en gebakken appeltjes. Wafels bakken heeft zoiets nostalgisch en gelukzalig. Het doet me ontzettend aan mijn oma denken, die trouwens heerlijke wafels…
-
Zondag Bakdag: Muffins met peer en crumble-topping
Holy moly, zo lekker deze. Ik kan zo genieten van een goeie muffin. Liefst een heel groot, fluffy exemplaar. Met een extra groot hoedje. Als er dan ook nog eens een crumble op dat hoedje ligt, ja… Dan is mijn dag keihard gemaakt. Daarom besloot ik om het zelf eens te proberen en een heerlijke muffin te maken. Eentje die…
-
Citroenkoekjes met maanzaad
Hallo, hallo! Het is een mooie dag vandaag, want het is ‘Zondag Bakdag’ en zondag bakdag betekent dat ik een lekker receptje heb voor jullie. Namelijk deze heerlijke citroenkoekjes met maanzaad. Joepie! Jullie weten ondertussen wel dat ik niet zo van de te ingewikkelde gebakjes ben en dat ik het graag simpel houd. Koekjes, muffins en cake. Meer moet dat…
-
Zondag Bakdag: Bananenbrood met walnoten
Bananenbrood, het moet één van de populairste healthy gebakjes van het moment zijn. Toch moet ik eerlijk zijn en mededelen dat ik het vaak gewoon echt niet lekker vind. Ik heb verschillende versies op de blog staan die ik wel lekker vind en af en toe wel lust als ontbijt, maar over het algemeen is het vaak niet smakelijk, toch?…
-
Zondag Bakdag: Sinaasappelcake
Cake cake cake! Toch wel iets dat ik heel graag eet. Als er een grote taart met slagroom, fruit en crème au beurre op tafel staat en daarlangs staat een appelcake. Dan kies ik steevast voor de cake. Er is iets aan de textuur en smaak van cake dat het gewoon onweerstaanbaar maakt. Ik zet er zo graag mijn tanden…
-
Zondag Bakdag: Taart met framboos en witte chocolade
Ik heb iets met witte chocolade de laatste tijd. Valt het op? Woopsie! Het is dan ook gewoon heel erg lekker, niet? Het match heel goed met speculaas, chocolade koekjes, rode vruchten en noten. Nog met veel meer hoor, maar dit is waar ik zo meteen aan denk. Vandaag gaan we voor de gouden combinatie van framboos en witte chocolade.…
-
Zondag Bakdag: Rabarber crumble taart
Houden we van rabarber? Check!Houden we van crumble? Check!Houden we van taart? Check!Zullen we dan ook houden van deze rabarber crumble taart? Dubbel check! Rabarber is zo één van die échte seizoensfruitjes. Opeens is ze er in al haar glorie en plots is ze alweer verdwenen. Als ze er is, is het dus van snel te zijn en er volop van…
-
Zondag Bakdag: Frambozen-havermout crumble
Een goeie crumble, dat is gewoon top. Liefst nog met een bolletje ijs erbij. Al is dat voor mij geen must. Ikzelf eet crumble het liefst koud, maar meestal wordt het lauw of warm met een (smeltend) bolletje ijs gegeten. Begrijp me niet verkeerd, ik lust ze uiteraard allebei graag, maar als ik écht zou moeten kiezen, dan eet ik…
-
Zondag Bakdag: Frambozenflappen
Een goede, oude appelflap. Dat kennen we natuurlijk allemaal en kan van tijd tot tijd goed smaken. Al koop ik zelf eigenlijk zo goed als nooit patékes bij de bakker en maak ik het liefst alles gewoon zelf, ik wéét dat het zo’n heerlijke guilty pleasure kan zijn. Naar de bakker gaan, de toonbank op je gemakje bekijken om vervolgens…
-
Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel
Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…