• Fruit

    Zondag Bakdag: Frambozen-havermout crumble

    Een goeie crumble, dat is gewoon top. Liefst nog met een bolletje ijs erbij. Al is dat voor mij geen must. Ikzelf eet crumble het liefst koud, maar meestal wordt het lauw of warm met een (smeltend) bolletje ijs gegeten. Begrijp me niet verkeerd, ik lust ze uiteraard allebei graag, maar als ik écht zou moeten kiezen, dan eet ik…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Frambozenflappen

    Een goede, oude appelflap. Dat kennen we natuurlijk allemaal en kan van tijd tot tijd goed smaken. Al koop ik zelf eigenlijk zo goed als nooit patékes bij de bakker en maak ik het liefst alles gewoon zelf, ik wéét dat het zo’n heerlijke guilty pleasure kan zijn. Naar de bakker gaan, de toonbank op je gemakje bekijken om vervolgens…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel

    Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Aardbei-havermoutrepen

    Oké, zonder te overdrijven, deze repen zijn goddelijk! Ik testte ze, liet ze proeven aan mijn gezin en ie-der-een was enthousiast. Ik heb er letterlijk gelijk drie binnen gespeeld (oeps!) en misschien, héél misschien, stiekem ook nog een vierde toen niemand keek. Gewoon echt té lekker. Ik ben dan ook gewoon helemaal zot van aardbeien en om één of andere…

  • Dessert,  Fruit

    Fruitsalade met rozemarijnsiroop en een shotje van aardbeien

    Zoals jullie weten doe ik mee aan de bloggerswedstrijd van Libelle Lekker. We gingen van start met een gezond ontbijtje, maakten vervolgens een frisse lunch, om van daaruit over te gaan naar een slank en snel hoofdgerecht. De laatste uitdaging? Jullie raden het al, een gezond dessertje! Daar moest ik toch even over nadenken. Ik mag dan wel altijd gezond…

  • Fruit,  Koekjes

    Zondag Bakdag: Sinaasappel biscotti met rozemarijn

    Oh my God, van deze koekjes ben ik totaal niet kunnen afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend. In eerste instantie klinkt het een beetje gek dat er rozemarijn in zit, maar het gaat perfect samen en je proeft het maar héél subtiel. Toegegeven, dit recept heb ik heus…

  • Fruit,  Ontbijt

    Ananastaartjes

    Vandaag heb ik nog eens een lekker en fris ontbijtje voor jullie. De lente komt eraan, dus het mag al eens wat frisser zijn. We laten de havermoutpap een keertje achterwege en gaan voor ananastaartjes. Klinkt dat nu niet als een feestje? Het kan ook geen kwaad dat het er daadwerkelijk uitziet als een feestje. Als ik de foto zie,…

  • Fruit,  Koekjes

    Zondag Bakdag: Sinaasappel-pecan koekjes

    Een koekje zonder bloem en zonder boter. Kan dat? Ja, dat kan! En ze zijn nog lekker ook, ik lieg niet! Mijn verwachtingen waren stiekem niet al te hoog van dit probeersel, maar het zijn écht lekkere koekjes. Gemakkelijk, luchtig én super lekker! Perfect om mee te nemen naar een feestje of om bij de koffie te geven na een…

  • Cake & Taart,  Fruit,  Ontbijt,  Snacks

    Zondag Bakdag: Bananen-pindakaasbrood

    Het goede oude bananenbrood… Het moet ondertussen al een klassieker geworden zijn. Voor weinigen nog iets nieuws. Ik experimenteer er nochtans graag mee. Ik koop regelmatig bananen, maar die dingen worden zo snel rot. Voor je weet is hij helemaal bruin. Ja, dan moet ik hem alvast niet meer hebben, maar zijn ze wel perfect om een broodje of muffins…