• Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Sinaasappelcake

    Cake cake cake! Toch wel iets dat ik heel graag eet. Als er een grote taart met slagroom, fruit en crème au beurre op tafel staat en daarlangs staat een appelcake. Dan kies ik steevast voor de cake. Er is iets aan de textuur en smaak van cake dat het gewoon onweerstaanbaar maakt. Ik zet er zo graag mijn tanden…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Rabarber crumble taart

    Houden we van rabarber? Check!Houden we van crumble? Check!Houden we van taart? Check!Zullen we dan ook houden van deze rabarber crumble taart? Dubbel check! Rabarber is zo één van die échte seizoensfruitjes. Opeens is ze er in al haar glorie en plots is ze alweer verdwenen. Als ze er is, is het dus van snel te zijn en er volop van…

  • Fruit

    Zondag Bakdag: Frambozen-havermout crumble

    Een goeie crumble, dat is gewoon top. Liefst nog met een bolletje ijs erbij. Al is dat voor mij geen must. Ikzelf eet crumble het liefst koud, maar meestal wordt het lauw of warm met een (smeltend) bolletje ijs gegeten. Begrijp me niet verkeerd, ik lust ze uiteraard allebei graag, maar als ik écht zou moeten kiezen, dan eet ik…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Frambozenflappen

    Een goede, oude appelflap. Dat kennen we natuurlijk allemaal en kan van tijd tot tijd goed smaken. Al koop ik zelf eigenlijk zo goed als nooit patékes bij de bakker en maak ik het liefst alles gewoon zelf, ik wéét dat het zo’n heerlijke guilty pleasure kan zijn. Naar de bakker gaan, de toonbank op je gemakje bekijken om vervolgens…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel

    Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Zondag Bakdag: Aardbei-havermoutrepen

    Oké, zonder te overdrijven, deze repen zijn goddelijk! Ik testte ze, liet ze proeven aan mijn gezin en ie-der-een was enthousiast. Ik heb er letterlijk gelijk drie binnen gespeeld (oeps!) en misschien, héél misschien, stiekem ook nog een vierde toen niemand keek. Gewoon echt té lekker. Ik ben dan ook gewoon helemaal zot van aardbeien en om één of andere…

  • Dessert,  Fruit

    Fruitsalade met rozemarijnsiroop en een shotje van aardbeien

    Zoals jullie weten doe ik mee aan de bloggerswedstrijd van Libelle Lekker. We gingen van start met een gezond ontbijtje, maakten vervolgens een frisse lunch, om van daaruit over te gaan naar een slank en snel hoofdgerecht. De laatste uitdaging? Jullie raden het al, een gezond dessertje! Daar moest ik toch even over nadenken. Ik mag dan wel altijd gezond…

  • Fruit,  Koekjes

    Biscotti met sinaasappel en chocolade

    Oh my God, van deze biscotti met sinaasappel en chocolade kon ik totaal niet afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend lekker. Hun krokante bite met de aanwezige maar subtiele smaak van sinaasappel, afgewerkt met chocolade. Oh la la.  Om één of andere reden, dacht ik altijd dat biscotti…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Bosbessenmuffins

    Oké, even eerlijk. Deze bosbessenmuffins moeten stiekem de lekkerste zijn die ik al gegeten heb. Ze hebben me enkele pogingen gekost, maar nu zijn ze heerlijk smeuïg. Een muffin kan snel wat aan de droge kant zijn, maar deze is wat natter en smelt bijna in de mond. Verrukkelijk! Getest door de familie en vrienden en meer dan goedgekeurd! I…