
Zondag Bakdag: Frambozen-havermout crumble
Een goeie crumble, dat is gewoon top. Liefst nog met een bolletje ijs erbij. Al is dat voor mij geen must. Ikzelf eet crumble het liefst koud, maar meestal wordt het warm met een (smeltend) bolletje ijs gegeten. Begrijp me niet verkeerd, ik lust ze uiteraard allebei graag, maar als ik écht zou moeten kiezen, dan eet ik het koud.
Een crumble kan je met heel veel verschillende soorten fruit maken. Appel is altijd een geweldige topper, zeker als er genoeg kaneel bij gedaan werd, maar eentje met rode vruchten kan me ook altijd wel bekoren. Daar gaan we vandaag voor. Ah ja, het is zondag bakdag!
Benodigdheden:
100 g frambozen (diepvries)
handvol blauwe bessen
1/2 appel in blokjes
60 g havermout
80 g amandelmeel
110 g boter
20 g bruine suiker (lichte)
1 el honing of rijstsiroop
1 tl bindmiddel of wat bloem
Afwerking: bolletje vanilleijs
Bereiding:
Een crumble is eigenlijk vrij gemakkelijk te maken. Neem er een ovenschotel bij, en verdeel er het fruit in. Strooi er een tl bloem of bindmiddel over en meng.
Neem een aparte kom en meng er de havermout, het amandelmeel en bruine suiker in. Voeg de boter (zacht!) in blokjes toe, samen met de el honing. Meng tot er zich brokjes beginnen te vormen. Strooi dit over het fruit en zet het geheel 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Kijk even of de crumble goudbruin is, is dit niet het geval, zet je hem nog enkele minuutjes bij. Is dit wel het geval, dan is ie klaar.
Enjoy!


One Comment
Manon l'Eco
Wat heerlijk als ik mijn ogen dicht doe kan ik mij de heerlijke geur al voorstellen!