Fruit,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Aardbei-havermoutrepen

Oké, zonder te overdrijven, deze repen zijn goddelijk! Ik testte ze, liet ze proeven aan mijn gezin en ie-der-een was enthousiast. Ik heb er letterlijk gelijk drie binnen gespeeld (oeps!) en misschien, héél misschien, stiekem ook nog een vierde toen niemand keek. Gewoon echt té lekker. Ik ben dan ook gewoon helemaal zot van aardbeien en om één of andere reden is bruine suiker mijn lievelingssuiker (als je al een lievelingssuiker kan hebben, dat klinkt een beetje gek). Het geeft gewoon zo’n lekkere smaak aan je gebak!

Deze repen stonden al een tijdje op de planning en ik wou ze nog voor het einde van de zomer maken, wanneer de aardbeien nog in seizoen zijn. Dus op de valreep, I present to you: strawberry-oat bars! Nomnomnom!

IMG_4512

Benodigdheden, voor ongeveer 16 vierkantjes/repen:

100 g lichtbruine suiker

130 g speltbloem (of bloem naar keuze)

150 g havermout

7 el boter (ongeveer 100 g)

1/2 tl gemberpoeder

1 tl kaneel

1 zakje vanillesuiker

snuf zout

450 g aardbeien

1 tl maïszetmeel (bindmiddel)

sap van 1/2 citroen

1 el suiker

Glazuur: 50 g bloemsuiker + 2 tl melk

IMG_4513

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180°C. Smelt de boter op het vuur en zet apart. Meng de bruine suiker, gember, kaneel, zout, havermout, bloem en vanillesuiker. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng. Het zou een crumble-achtige structuur moeten krijgen.

Vet een vierkant bakblik in. Eentje van ongeveer 20×20. Dat mag ook iets groter zijn, dan zijn je repen gewoon platter. Doe iets meer dan de helft van je beslag in de ingevette bakvorm en druk goed aan.

IMG_4515

Was de aardbeien en snijd ze in blokjes (door 4 of 8 delen afhankelijk van hoe groot ze zijn). Doe ze in een kom en voeg er het bindmiddel en het citroensap aan toe. Meng en verdeel ze over de bodem. Strooi er een flinke el suiker overheen en eindig met de rest van je deeg. Knijp een beetje in je deeg voordat je het erover strooit, zodat er ook wat dikkere korrels tussen zitten.

IMG_4514

Zet het geheel 40 minuten in de oven. Laat het volledig afkoelen en meng dan je bloemsuiker met de melk. Blijven roeren totdat er zich een loperig (niet té loperig) glazuur vormt. Sprenkel het over het gebak. Laat even opstijven in de koelkast en snijd ze vervolgens in 16 vierkantjes.

IMG_4511

Neem ze mee naar een feestje, serveer ze op een brunch of maak ze gewoon op een zondagnamiddag lekker voor jullie tweetjes of het gezin. Ze zullen zo smaken!

Geniet ervan!

IMG_4516

 

 

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *