Dessert

Havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis

Havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis. Oké, zo maar liefst even de langste titel der titels gebruikt. Ik kreeg het niet korter gezegd en eigenlijk mag er nog ‘havermoutrepen met aardbei met vanille-ijs en rode vruchtencoulis’ staan, maar ik wou niet overdrijven.

Tot dan blijven we bij deze titel die wel lang is maar daarom het gerecht niet minder lekker maakt. Want dit is een topper van een dessertje. Ideaal om een paasdiner mee af te sluiten misschien? Ik weet dat het bij Pasen draait om alles wat geel is en daarom citroentaartjes het van het zijn, maar ik ben toch even rebels geweest en ben voor roze (want ja, roze is altijd mooi) gegaan. Aardbeien galore!

Havermoutrepen met aardbei

Het gebakje waarop dit dessertje gebaseerd is, zijn mijn overheerlijke havermoutrepen met aardbei. Eén van mijn favoriete gebakjes van de hele website. Ik eet zo’n hele plateau op als je me bezig laat. Ik probeer ze daarom altijd goed uit te delen, kwestie van een beetje aan zelfbescherming te doen. En anderen eten ze maar al te graag op! En terecht, want hmmmmmm!

Wat heb je nodig?

 • Havermoutrepen met aardbei: de benodigdheden daarvoor kan je HIER terug vinden.
 • Vanille-ijs
 • Rode vruchten
 • Suiker
 • Citroen

Wat moet je doen?

Dat is heel gemakkelijk eens je de havermoutrepen met aardbei hebt gemaakt. Check HIER hoe je ze maakt en kom dan terug om dit lekker dessertje te maken.

Het enige wat je nog moet doen als je havermoutrepen klaar zijn is de coulis maken en het dessert samen stellen. De coulis maak je door de rode vruchten in een steelpan te doen met wat citroensap en suiker. Dit laat je een tiental minuten pruttelen tot de vruchten goed zacht zijn. Giet het geheel dan door een zeef en vang het vocht – de coulis – op. Laat volledig afkoelen en koud worden in de koelkast.

Voor dit dessert kan én moet je dus eigenlijk alles op voorhand klaarmaken. Je gebakjes en je coulis en dan nog ijs in huis halen uiteraard 😉

Om je dessert samen te stellen, moet je enkel een havermoutgebakje op de gewenste hoeveelheid bordjes leggen. Daarop schep je een stevige bol vanille-ijs en daarover giet je een flinke lepel van de coulis. Genieten maar!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

 • Afwerken: Je kan eventueel nog afwerken met amandelschilfers en wat bloemsuiker. Of met extra rood fruit ons the side. Of een takje rode bessen. Jij kiest!
 • Ijs: Ik vind persoonlijk vanille-ijs het beste voor dit dessert, maar je kan ook voor bvb een rode vruchten yoghurt ijs gaan of een lichte aardbeisorbet.
 • Op voorhand maken: De havermoutrepen met aardbei en de coulis moet je op voorhand klaarmaken en kan je bewaren in de koelkast. Zo staat je dessert in no time op tafel!
 • Bewaren: De havermoutrepen en de coulis blijven (afgesloten) drie dagen goed in de koelkast. De havermoutrepen zijn het lekkerst de dag nadat je ze gemaakt hebt en als ze goed koud zijn.

Om duimen en vingers af te lekken. Smakelijk!

Wil je graag weten welke desserts ik nog voor jullie in petto heb? Check dan eens deze toppers!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis

As Cooked By Ginger
Deze havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis zijn om duimen en vingers af te lekken. Een topper van een dessert en zo eentje dat iedereen gaat lusten!
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Voor de havermoutrepen: zie recept HIER.

  Voor de rest van het dessert

  • 500 g rode vruchten vers of diepvries
  • 150 g suiker
  • sap 1 citroen
  • vanille-ijs

  Instructies
   

  • Maak de havermoutrepen zoals aangegeven in het recept. Zorg ervoor dat deze volledig afgekoeld zijn en koud geworden zijn in de koelkast. Je kan deze stap perfect de dag voordien doen.
  • Maak de coulis door de rode vruchten in een steelpan te doen en daar de suiker en citroensap aan toe te voegen. Laat 10-15 minuten pruttelen totdat de vruchten heel zacht zijn. Prak ze plat.
  • Giet het geheel door een zeef en vang de coulis op. Laat volledig afkoelen en koud worden in de koelkast.
  • Leg een havermoutreep op een bordje, schep daarop een bol vanille-ijs en lepel daarover wat van de coulis. Herhaal tot iedereen een dessertje heeft. Smakelijk!
  Trefwoord Coulis, Havermout, Vanille-ijs

  One Comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept