Ga terug

Havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis

As Cooked By Ginger
Deze havermoutrepen met vanille-ijs en rode vruchtencoulis zijn om duimen en vingers af te lekken. Een topper van een dessert en zo eentje dat iedereen gaat lusten!
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de havermoutrepen: zie recept HIER.

    Voor de rest van het dessert

    • 500 g rode vruchten vers of diepvries
    • 150 g suiker
    • sap 1 citroen
    • vanille-ijs

    Instructies
     

    • Maak de havermoutrepen zoals aangegeven in het recept. Zorg ervoor dat deze volledig afgekoeld zijn en koud geworden zijn in de koelkast. Je kan deze stap perfect de dag voordien doen.
    • Maak de coulis door de rode vruchten in een steelpan te doen en daar de suiker en citroensap aan toe te voegen. Laat 10-15 minuten pruttelen totdat de vruchten heel zacht zijn. Prak ze plat.
    • Giet het geheel door een zeef en vang de coulis op. Laat volledig afkoelen en koud worden in de koelkast.
    • Leg een havermoutreep op een bordje, schep daarop een bol vanille-ijs en lepel daarover wat van de coulis. Herhaal tot iedereen een dessertje heeft. Smakelijk!
    Trefwoord Coulis, Havermout, Vanille-ijs