Dessert

Easy dessert: Aardbeimousse

Dit dessertje is niet alleen super lekker en een echte crowd pleaser, het is ook nog eens bijna te gemakkelijk te maken en vraagt maar drie ingrediënten. Ik maakte het sinds kort als onderdeel van een drie gangenmenu. Het bleek een ideaal dessertje te zijn. Je maakt het zo groot of klein als je wilt, het is niet te zwaar en ik ken zéér weinig mensen die niet graag aardbei eten (allergieën even buiten beschouwing gelaten). Iedereen tevreden en de gastvrouw ook!

Het is, zoals ik zei, ook nog eens gemakkelijk te maken. Je hebt enkel een blender of mixer en een elektrische garde nodig. Deze doen al het werk en voor je het weet is je dessertje al klaar om op te stijven. Side note: Het dessertje moet dus eventjes opstijven in de koelkast, je maakt het best minstens vier uur op voorhand klaar.

Ik voegde één eetlepel suiker toe aan de aardbeien. Ik zou er persoonlijk perfect zonder kunnen, maar husband vond bijvoorbeeld dat het een beetje zoeter mocht. Je kan de hoeveelheid suiker dus perfect aanpassen aan hoe zoet degene is voor wie je het maakt. Ik zou het voor de kindjes bijvoorbeeld gewoon volledig zonder suiker maken. De hoeveelheid suiker een beetje aanpassen zal je dessertje zeker niet doen mislukken.

Ready? Here we go!

Benodigdheden, voor 4 dessertjes:

450 g aardbeien

1 el suiker

200 ml volle room

Bereiding:

Was de aardbeien en houd er vier apart. Snijd van de rest de kroontjes af en mix ze volledig glad in de blender, samen met de suiker. Dit kan ook met de staafmixer. Je hebt ongeveer 400 ml aardbeisap nu.

Klop de volle room stijf met de elektrische garde. Giet 180 à 200 ml van de gemixte aardbeien bij de room en meng voorzichtig met de spatel.

Neem er vier glaasjes bij en verdeel er de rest van de gemixte aardbeien over. Schep daarop de aardbeiroom. Zet minstens vier uur in de koelkast.

Snijd de vier aardbeien die je aan de kant hield in twee en leg ze op de aardbeimousse. Serveer!

Enjoy!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *