Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Chocolate Chunk muffins

De chocolate chip muffins, die kennen we allemaal. Wel, ik besloot om bye bye te zeggen tegen die mini chocolate chips die wel wat naar chocolade smaken maar niet kunnen komen tippen aan grote stukken echte chocolade in je gebak. Toch?

Ik deelde het receptje alvast snel op Instagram stories en het werd meteen enorm veel gemaakt én gesmaakt. Aangezien ik ondertussen vragen naar het recept bleef krijgen, dacht ik: Ik zet het op de website! Dan is het er voor iedereen, zolang en zoveel jullie willen. Graag gedaan alvast 😉

Het recept is easy peasy, snel, super lekker en je hebt er waarschijnlijk alles voor in huis. Zolang je repen pure chocolade in huis hebt, zit je goed. Ready?

Benodigdheden, voor 12 muffins:

400 g bloem

2 tl bakpoeder

snuf zout

2 eieren

160 g suiker

1 zakje vanillesuiker

120 ml melk

120 ml zonnebloemolie

125 à 150 g pure chocolade

Bereiding:

Zeef de bloem en meng met bakpoeder en zout. Meng in een aparte kom de suiker en vanillesuiker met de eieren, melk en zonnebloemolie. Giet het bij de droge ingrediënten en meng tot één geheel met de garde. Hak vervolgens de chocolade in grove stukken (heerlijk als je af en toe een dik stuk tegenkomt) en voeg toe aan het deeg. Meng alles nog eens goed.

Doe muffinpapiertjes in je muffinplaat en verdeel het beslag erover. Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat afkoelen en enjoy!

Laurence

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *