Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Vanillewafeltjes met chocolade en amandelen

Om één of andere reden heb ik tijdens deze zwangerschap best wel vaak zin in wafeltjes. Of braadworst, of frangipane, of sinaasappelen of chips. De lijst is eigenlijk eindeloos en de goestingskes veranderen om de zoveel wel eens. Zo zijn de zwanworstjes out en is de zalmsla in. Zo zijn de bananen out en de meloenen en aardbeien in. Al heeft dat misschien ook gewoon met het seizoen te maken.

Bon, wafeltjes. Ze zijn gewoon heel lekker. Een gewoon vanillewafeltje, lekker homemade, ik kan er alvast niet aan weerstaan. Ik kreeg er dan op een dag plots erg zin in, maar besloot er eens wat anders mee te doen. En hier zijn ze dan, de vanillewafeltjes met chocolade en geroosterde amandelschilfers. Getest én goedgekeurd door mijn collega’s!

IMG_3585

Benodigdheden, voor ongeveer 8 wafels:

180 g (spelt)bloem

100 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

100 g boter

2 eieren

150 g pure chocolade + flinke scheut melk

handje amandelschilfers

IMG_3583

Bereiding:

Zo gemakkelijk! Zeef de bloem en meng er de suiker en vanillesuiker onder. Smelt de boter op het vuur en giet deze bij de droge ingrediënten. Meng kort en voeg de eieren toe. Meng nu tot één mooi geheel.

IMG_3581

Verhit je wafelijzer en bak de wafeltjes. Gebruik per wafel ongeveer 1 flinke el en laat ongeveer 5 minuten bakken. Als ze goudbruin zijn, zijn ze goed. Laat de wafels vervolgens afkoelen op een rooster. Dit duurt niet lang, dus je kan ondertussen je chocolade smelten op het vuur, samen met een flinke scheut melk.

IMG_3586

De chocoladesaus moet lopend zijn, maar nog steeds vrij dik. Laten we het woord smeuïg gebruiken. Rooster ondertussen ook kort de amandelschilfers in een koekenpan. Dit duurt maar twee minuten. Blijf er goed bij staan, want voor je het weet, zijn ze verbrand.

IMG_3584

Sprenkel de chocoladesaus over de wafels en strooi er meteen de amandelschilfers over. Laat opstijven in de koelkast en je wafeltjes zijn klaar. Voor je ze eet, zou ik ze wel een half uurtje uit de koelkast laten. Dan gaan ze zachter en smaakvoller zijn.

Veel bakplezier!

IMG_3587

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *