Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Wafels met chocolade en amandelschilfers

Wafels met chocolade en amandelschilfers. Om één of andere reden heb ik tijdens deze zwangerschap best wel vaak zin in wafeltjes. Of braadworst, of frangipane, of sinaasappelen of chips. De lijst is eigenlijk eindeloos en de goestingskes veranderen om de zoveel wel eens. Zo zijn de zwanworstjes out en is de zalmsla in. Zo zijn de bananen out en de meloenen en aardbeien in. Al heeft dat misschien ook gewoon met het seizoen te maken.

Back to wafeltjes

Bon, wafels. Ze zijn gewoon heel lekker. Een gewone vanillewafel, lekker homemade, ik kan er alvast niet aan weerstaan. Ik kreeg er dan op een dag plots erg zin in, maar besloot er eens wat anders mee te doen. En hier zijn ze dan, wafels met chocolade en amandelschilfers. Getest én goedgekeurd door mijn collega’s!

Wat heb je nodig?

  • Patisseriebloem
  • Suiker
  • Vanillesuiker: een must als je het mij vraagt 😉
  • Boter: gewone roomboter
  • Eieren
  • Bakpoeder
  • Melk: volle of halfvolle
  • Chocolade: Pure, maar je kan ook melkchocolade nemen als je dit liever hebt.
  • Amandelschilfers: geroosterd

Wat moet je doen?

Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet allereerst je boter smelten. Dan meng je alle droge ingrediënten onder elkaar. Namelijk bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Een snufje zout mag er ook altijd bij. Dan voeg je de boter, eieren en melk toe aan de droge ingrediënten en meng je alles tot één geheel.

Wafelijzer op maximum en bakken maar! Ongeveer zo’n 3 minuten per wafeltje. Rooster ondertussen uw amandelschilfers goudbruin.

Laat de wafels volledig afkoelen en smelt dan de chocolade in de microgolfoven tot een glad geheel. Sprenkel over de wafels en strooi daarover meteen de amandelschilfers. Laat de chocolade hard worden in de koelkast of eet meteen. Smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Lick the bowl: Het deeg van de wafels is extreem lekker, dus vergeet niet om de kom leeg te likken!
  • Vanillesuiker: Ik gebruik 2 zakjes omdat ik een intense vanillesmaak wil, maar pas gerust aan naar smaak. Met één zakje krijg je ook al een vanillesmaak.
  • Baktijd: Elk wafelijzer bakt natuurlijk een beetje anders, maar je moet de wafels ongeveer 2-3 minuten bakken. Ze zijn zacht als je ze uit het wafelijzer haalt, worden dan kort harder tijdens het afkoelen, en dan weer zachter zoals een echte vanillewafel hoort te zijn. Hmm!
  • Chocolade: Ik gebruik pure chocolade om over de wafels te sprenkelen, maar je kan gerust melkchocolade gebruiken, dat gaat ook heel lekker zijn.
  • Geen amandelschilfers in huis? Je kan gerust grof gehakte amandelen kort roosteren in de pan en dit in de plaats gebruiken of brésiliennenootjes, dat gaat ook heel lekker zijn.
  • Serveren: Je kan de wafels meteen opeten met de gesmolten chocolade of de chocolade laten opstijven in de koelkast. Ik verkies de tweede optie, maar je doet wat je wilt 🙂
  • Bewaren: Eens de chocolade is opgesteven, bewaar de wafels dan in een afgesloten doos op het aanrecht. Zo blijven ze 3 dagen goed. Na een tijdje zullen ze droger beginnen worden, maar ze halen het nooit langer dan 2 dagen, geloof me vrij.

Smakelijk! Laurence

Zin in meer zoete lekkernijen? Check dan zeker eens deze toppertjes!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Wafels met chocolade en amandelschilfers

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte wafels met chocolade en amandelschilfers. Zo'n gebakje dat in no time opgegeten wordt door het hele gezin. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 10 wafels

Equipment

  • 1 Wafelijzer

Ingrediënten
  

Voor de wafels

  • 180 g patisseriebloem gezeefd
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 g boter
  • 100 ml melk volle of halfvolle
  • 2 eieren

Voor de afwerking

  • 75 g pure chocolade of melkchocolade
  • 30 g amandelschilfers geroosterd

Instructies
 

  • Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een grote mengkom.
  • Smelt de boter laat 5 minuten staan. Giet het dan bij de droge ingrediënten, gevolgd door de melk en eieren.
  • Meng met de garde tot één geheel.
  • Verwarm het wafelijzer op maximum. Schep met een ijsschep een portie in je wafelijzer. Bak 2-3 minuten. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
  • Rooster tijdens het bakken van de wafels de amandelschilfers goudbruin in de pan en zet apart om af te koelen.
  • Smelt de chocolade in de microgolfoven wanneer de wafels afgekoeld zijn. Sprenkel royaal over de wafels en strooi er meteen de geroosterde amandelschilfers over zodat deze aan de chocolade blijven plakken.
  • Eet meteen of laat de chocolade eerst opstijven in de koelkast (mijn favoriet). Smakelijk!
Trefwoord Amandel, Chocolade, Wafels

5 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept