Salades,  Veggie

Salade van quinoa en geroosterde groentjes

Oh boy, dit is lekker hoor. Eén van mij go-to maaltijden wanneer ik geen inspiratie heb, niets voorbereid heb én geen zin heb om te koken. Ja, hoor, dat komt hier ook soms voor, geen zin hebben om te koken. Niet heel vaak, maar van tijd tot tijd doet het zich voor. Gelukkig bestaat er dan nog zoiets als een oven en een bakplaat om je groentjes op te gooien en dan gewoon maar wachten tot alles klaar is. Check!

Je zou verbaasd zijn van de smaakvolle maaltijden die je op deze manier kan bereiden. Ik bekijk altijd even welke groentjes ik in huis heb en of ze bakplaat-proof zijn. Is dat het geval, ga ik aan de slag. Soms komen daar dan blog-waardige gerechtjes uit. Zoals deze topper.

IMG_3492
Psssst, doe er gerust veel meer boerenkool op, ik had gewoon niet meer zoveel (oeps) #wanneerdehusbandslaatjesmaaktendeingrediëntenvoorjeblogreceptgebruikt

Benodigdheden, voor 2 personen:

100 g quinoa

10 krielaardappelen

2 kleine zoete aardappelen (of één grote)

1 blik kikkererwten (250 g)

2x een grote handvol boerenkool (kale)

peper, zout, olijfolie, rozemarijn, paprikapoeder

IMG_3494

Bereiding:

Was de krieltjes en snijd ze in blokjes. Schillen is niet nodig. Doe de blokjes in een kommetje, giet er flink wat olijfolie over en kruid met peper, zout en flink wat rozemarijn. Stort de blokjes op een bakplaat en zet zo’n 10 minuten in de oven op 180°C.

Schil vervolgens de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes. Doe ook deze in een kommetje met olijfolie en peper en zout. Wanneer de aardappelen 10 minuten ingestaan hebben, mogen de zoete aardappelblokjes erbij. Zet nog eens 10 minuten in de oven.

Haal de kikkererwten uit het blik, spoel ze kort af en doe ze in een kommetje. Giet er olijfolie bij en kruid met peper en paprikapoeder. Wanneer de 10 minuten voorbij zijn, voeg je deze toe aan de geroosterde groenten. Spreid uit en zet 20 minuten in de oven.

IMG_3491

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking.

Als laatste was je de boerenkool en zorg je ervoor dat de blaadjes met een dun laagje olijfolie bedekt zijn. Kruid met een beetje zeezout. Verdeel deze over de geroosterde groentjes en laat nog 5 minuten mee bakken in de oven.

Verdeel de quinoa over twee mooie kommen en schep er de geroosterde groentjes overheen. Proteïnen-fuif!

TIP: Deze salade is ook de volgende dag als lunch heel lekker. Dan kan je er eventueel nog een tahinidressing over doen want de quinoa gaat minder smeuïg zijn.

Smakelijk!

IMG_3493

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *