Lunch,  Salades,  Voor- of bijgerecht

Salade van appel, witloof en walnoten

Vandaag heb ik een gezonde lunch voor jullie. De kleine eters onder ons kunnen het ook als avondmaal nuttigen, maar de meesten zullen er wat extra bij nodig hebben. Een ideale, gezonde lunch. Heerlijk met een bruine boterham of toast. Het is een frisse salade die voldoende vult, maar zeker niet te zwaar is zodat je na je lunch terug verder kan zonder een loom gevoel en slaapoogjes. Dat gevoel kennen we allemaal, hé. De klassieke afterlunch-dip. Al helemaal als je een vergadering hebt na de lunch. Dat is het moeilijkste, want dan zit je en luister je en de kans op in slaap vallen stijgt met de minuut. We all know the feeling. Daarom, deze salade is voldoende voedzaam zonder zwaar te zijn. Laat het smaken.

IMG_9512

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 appel

1 stronk witloof

goede handvol walnoten

optioneel: rozijnen

honing-mosterddressing: 1 el mosterd, 2 el zonnebloemolie, 1 tl honing, peper en zout

IMG_9511

Bereiding:

Snijd zowel de appel als de witloof in hele fijne reepjes. Ik geloof dat ze dat ‘julienne’ noemen.  Vergeet niet de bittere kern van de witloof er eerst uit te halen. Doe de reepjes samen in een kom.

IMG_9518

Doe de walnoten in de keukenmachine en pulseer tot het dikke kruimels worden. Voeg toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel de rozijnen toe als je dit graag hebt. Voeg de honingmosterddressing toe en meng opnieuw. Kruid met peper. Werk af met een paar hele walnoten.

IMG_9515

Je kan het op deze manier eten ofwel met een bruine boterham bij. Alleszins erg lekker en verfrissend.

Smakelijk!

IMG_9519

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *