Super Healthy,  Vis

Courgettepakketjes met zalm en feta

Oh lord, ben ik even trots op dit gerechtje. Ik had al eens gedacht aan een courgettepakketje, maar wist niet zeker wat de inhoud van het pakje moest zijn, tot nu. Het is lekker smaakvol en het is supergezond. Genieten zonder schuldgevoel, dat wilt toch iedereen, hé. En dat kan. Mensen denken bij gezond eten, afvallen, diëten nog te vaak aan slaatjes, rauwkost, op een rauwe wortel knabbelen, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Er bestaan zoveel gezonde voedingsmiddelen waar je iets leuks mee kan maken. En te streng diëten houdt toch niemand vol. Dus bij deze help ik de gezonde eters onder ons weer met een nieuw gerechtje zodat er afgewisseld kan worden. Heerlijk.

IMG_6302

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

1 pakje gerookte zalm

1/2 blok feta

1 rode ui

paar stengels bieslook

gemengde sla

paar schijfjes komkommer

8 kerstomaten

tuinkers

peper, zout, olijfolie

IMG_6298

Bereiding:

Neem een dunschiller en schil brede repen uit de courgette. Je hebt er ongeveer 10 per pakje nodig. De smallere zijn ook bruikbaar. Zorg dat je zeker vier brede hebt voor de basis. Leg er 2 brede verticaal en leg er daar nog 2 op om het stevig te maken. Leg er horizontaal weer vier (2-2) op en leg er telkens nog 1 of 2 als een X bovenop.

IMG_6299

Leg een laagje feta op de bodem van het pakje. Hier bovenop leg je wat laagjes zalm en daarop doe je wat stukjes sjalot en bieslook. Kruid goed met peper en een beetje zout en plooi het pakketje toe en steek het vast met tandenstokers. Doe wat olijfolie in een ovenschotel en leg de pakketjes erin. Smeer een klein beetje olijfolie over het pakketje. Zet het ongeveer 20-25 min in de oven op 180°C.

IMG_6301

Neem twee borden en maak er een slaatje op. Wat gemengde sla, komkommer, kerstomaat, sjalot, bieslook, tuinkers en wat van de resterende zalm en feta. Kruid met wat zout en peper, het courgettepakketje erbij en je bent klaar.

Smakelijk!

IMG_6300

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *