• Vis

    Visschotel met rijst

    Waar zitten die vis-lovers? Die moeten zeker hier zijn vandaag, want dit is echt een toppertje. Een lekker stoofpotje met witte vis, tomaat en een heleboel kruiden. Smaakbommetje. Ik loop vaak nogal snel voorbij de visafdeling in de winkel. Geen idee waarom want ik eet het eigenlijk echt wel graag en je kan enorm veel doen met vis. Deze maand…

  • Ovenschotels,  Vis

    Zeebaars uit de oven met chorizo en krieltjes

    Genieten van een stukje vis in zijn geheel doet me altijd aan vakantie denken. Kroatië, Montenegro, de Algarve, Malaga,… De verse vangst van de dag opeten met enkel een patatje en wat groentjes bij, dat is vakantie. Oh ja, en laten we dan ook dat glaasje witte wijn voor erbij niet vergeten. Vandaag neem ik jullie mee naar Spanje. Mijn…

  • Vis

    Kabeljauw met pistachekorst, citrussalade en een groene dressing

    Als we spreken van ‘zomer op je bord’, dan is dit zo één van die gerechtjes waar ik aan zou denken. Oké, citrus kent zijn allerbeste dagen in andere seizoenen, maar geef toe dat dit er fris en fruitig uitziet. Een frisse salade op basis van parelcouscous met pompelmoes en sinaasappel, gepaard met een kabeljauwhaasje met een smaakvolle korst. In…

  • Salades,  Vis

    Een salade van quinoa, gepofte rode biet en zalmkroketjes

    Zalmkroketjes? Ja, hoor! En toch is dit best een gezond gerechtje. Maak dat mee. Kroketjes én gezond. Het kan allemaal, want de kroketjes zijn gepaneerd met hennepzaad én aangebakken in plaats van gefrituurd. En toch echt super lekker. Heerlijk, toch? Zalmfilet, vroeger was ik er gewoon echt niet zo’n fan van. Thuis werd het vaak in papillot gemaakt en om…

  • Ovenschotels,  Vis

    Kabeljauw met een korstje van pesto

    Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…

  • Vis

    Rode rijst met kabeljauw en nori-vellen

    Meestal creëer ik mijn gerechtjes zelf. Dit doe ik door al mijn ideeën neer te schrijven in een schriftje. Ondertussen heb ik zo’n vier schriftjes volledig volgeschreven en is dat één gekrabbel waar alleen ik aan uit kan. Heel af en toe maak ik een gerechtje klaar dat ik ergens anders vandaan gehaald heb. Zo ga ik soms ten rade…

  • Feestdagen,  Vis

    Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

    Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis.  Om het over tonijn te…

  • Vis

    Kabeljauw met een kruidig korstje en een couscoussalade

    Vandaag gaan we voor een gerechtje dat ik persoonlijk ideaal vind om te serveren tijdens een etentje. Een mooi stukje vis, daar doe je nooit kwaad mee. Vandaag koken we met de baron van kabeljauw. Een lekker stukje vis, rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten dat rechtstreeks uit de Ijslandse wateren komt. Delhaize heeft deze vis momenteel in de winkel…

  • Super Healthy,  Vis

    Makreelfilet met tomaten-avocado salade

    Van een zomerse maaltijd gesproken… Een lekker stukje gebakken makreelfilet met een frisse salade. Perfect voor een warme zomerse dag. Licht, fris en lekker. Geweldig met een glaasje rosé erbij. Kan je je het al inbeelden? Op je terrasje, in de tuin of tijdens je vakantie in je zomerhuisje met de zon op je gezicht genieten van een lekkere maaltijd…