Ovenschotels,  Vis

Kabeljauw met een korstje van pesto

Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop omdraaien dat een beetje werk vraagt.

Wat mij helpt? Uitkijken naar mijn avondeten, natuurlijk. Hoe sneller je in gang schiet, hoe sneller de tijd gaat en hoe sneller je aan je avondeten kan beginnen. Een gerechtje zoals dit, dat de zomer op je bord tovert, jaaa, daar kan ik alleen maar naar uitkijken. Oh en ontzettend van genieten. Dat ook.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kabeljauwhaasjes (ongeveer 200 g pp)

150 g quinoa (ik nam gemengde)

potje groene pesto

25 tal kerstomaten

1 bol mozzarella (250 g)

pijnboompitten

verse basilicum en peterselie

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Easy peasy! Verwarm je oven voor op 180°C. Neem er een ovenschotel bij en vet in met een klein beetje olijfolie. Gewoon zodat je vis niet blijft plakken. Leg de kabeljauwhaasjes erin en smeer de bovenkant royaal in met de groene pesto. Halveer de kerstomaten en leg ze met de binnenkant naar boven langs de vis. Zoveel als je in de ovenschotel kan passen (25 tomaatjes is een richtlijn, ik heb ze zelf niet geteld). Strooi er wat peper en zout over en verdeel dan de bol mozzarella over de tomaatjes. Zet het geheel 15 minuten in de oven.

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water. Voeg eventueel een blokje groentebouillon toe aan je water. Rooster een handje pijnboompitten. Versnipper een handvol verse peterselie.

Als de quinoa gaar is, voeg dan de pijnboompitten en de peterselie toe. Sprenkel er wat olijfolie bij en meng. Doe dit in een grote schotel, leg daarop de stukjes kabeljauw en verdeel daarover dan weer de tomaatjes met mozzarella. Werk af met de verse basilicum.

Overheerlijk!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *