Pasta,  Veggie

Spaghetti Carbonara maar dan anders

Hé Ginger, heb je zin om voor het Delhaize Magazine een receptje te maken met als thema ‘Spaghetti Carbonara met een twist’?

Dat moesten ze me natuurlijk geen twee keer vragen. Het is nu de derde keer dat ik een receptje ontwikkel voor het Delhaize Magazine en ik vind het elke keer leuker. We werken steeds met een thema en vanuit dat thema mag ik volledig creatief los gaan. En dat, dat vind ik ge-wel-dig.

De shoot bij Studio Wauters is ook altijd heel tof. Beeld je een grote studio in met een gigantische hoeveelheid styling materiaal en een paar keukens om je ding in te doen. Koken, samen de styling uitwerken en fotograferen maar. Zalig!

Natuurlijk zijn jullie nieuwsgierig naar dat gerechtje, hé. Dat vind je de hele maand april en mei terug in het mooie Delhaize magazine, helemaal gratis te verkrijgen bij je Delhaize. En waar vind je dat nog terug? HIER ZO!

Carbonara met geroosterde bloemkool en amandelen.

Het gerechtje zoals ik het thuis maakte en fotografeerde.

Benodigdheden, voor 4 personen:

1 bloemkool

1 el tijm

Peper, zout, olijfolie

½ rode peper

1 teen look

100 g amandelen

80 g parmezaan, geraspt

2 eitjes, losgeklopt

Verse peterselie

400 g spaghetti

Foto gemaakt door Studio Wauters. Gekookt door yours truly.

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een kom. Voeg er tijm, peper, zout en een scheutje olijfolie aan toe. Meng zodat alle roosjes een laagje olijfolie hebben en verdeel over een bakplaat. Zet dit geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Rooster de amandelen kort aan in een droge pan en hak nadien grof.

Kook de pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking. Houd op het einde een groot glas kookvocht apart en giet vervolgens de pasta af.

Snijd de rode peper en de look fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg na enkele minuten de pasta toe, samen met een scheutje kookvocht. Meng goed.

In actie. Of ja, eerst alles in scene gezet, andere kleren aangetrokken en dan gedaan alsof ik ‘in actie’ was.

Haal de pan van het vuur. Meng de losgeklopte eitjes met de parmezaan en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de pasta en roer meteen. Voeg extra kookvocht toe wanneer de pasta nog te droog is.

Voeg nu de bloemkool en amandelen toe. Versnipper 2-3 takjes verse peterselie en voeg ook toe. Meng alles goed onder elkaar, zonder de bloemkool te fel te breken.

Dien op in een mooi bordje. Werk af met peper.

Smakelijk!

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *