-
Espresso martini ganache met koffieroom
Espresso martini ganache met koffieroom. Wat een ge-wel-dig dessert wauw! Ik had voor mijn kerstmenu van dit jaar eerst een ander dessert in gedachten. Namelijk een frambozentaart met voorgemaakte korst. Waarom? Omdat ik elke kerst de vraag krijg of er shortcuts zijn om alles sneller te laten verlopen en me bij elke taart gevraagd wordt of je ook kan werken…
-
Linzer koekjes
Een kerstmenu is niet compleet zonder een koekje bij de koffie. Insert: Linzer koekjes. Ja we hebben ons overeten aan kroketten (of aan deze lekkere gratin). En ja we hebben ons erna tegoed gedaan aan deze lekkere moelleux met vanille-ijs) maar ja, er gaat absoluut nog een klein zoetje in bij de koffie. Want kerst = kerst en dan wordt…
-
Moelleux met vanille-ijs
Een moelleux met vanille-ijs, daar doe je nooit iets mis mee. Het is zo’n dessertje dat iedereen lust en door iedereen stevig gesmaakt wordt. Het is bovendien een toppertje wanneer er veel kindjes bij aan tafel zitten. Iedereen tevree. Kerstmis Daarom is het een ideaal dessertje om bij Kerstmis op het menu te zetten. Het is best gemakkelijk om te…
-
Trifle met braambessen en citroen
Yum, een lekker dessertje zoals deze trifle met braambessen en citroen, dat gaat er nu eens echt al-tijd in. Dit dessert is super feestelijk en zo eentje dat iedereen zal lusten. Het is fris, niet té zwaar en heeft een smaakcombinatie om gelukkig van te worden. Wat is een trifle? Een trifle is een klassiek gerecht uit de Engelse keuken.…
-
Pumpkin pie
Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…
-
Mini appel cheesecakes
Oh my God, deze zijn verrukkelijk. Verrukkelijk, zeg ik je! Heerlijke mini appel cheesecakes die bestaan uit een korst van petit beurre en een laagje cheesecake, getopt met een laagje appeltjes met kaneel en een heerlijke boterachtige crumble. Gemakkelijker te maken dan je denkt en gewoonweg héérlijk! Je kan de cheesecakes perfect op voorhand maken waardoor ze ideaal zijn om…
-
Ice cream sandwiches
Is het nog niet tijd voor een ijsje? Ik dacht het wel. Ik heb een heerlijk receptje voor jullie, namelijk dat van deze lekkere ice cream sandwiches. Wat is dat? Het zijn eigenlijk twee American cookies met ijs tussen. Zoals een gewone galette, maar dan over the top. Je kan eigenlijk elk koekje kiezen dat je maar wilt, maar hé,…
-
Easy dessert: Aardbeimousse
Dit dessertje is niet alleen super lekker en een echte crowd pleaser, het is ook nog eens bijna te gemakkelijk te maken en vraagt maar drie ingrediënten. Ik maakte het sinds kort als onderdeel van een drie gangenmenu. Het bleek een ideaal dessertje te zijn. Je maakt het zo groot of klein als je wilt, het is niet te zwaar…
-
Trifle van mascarpone, peperkoek en bosbes
Oh my God, make room for this dessertje. Zo lekker! Husband moet zowat nummer 1 fan van mascarpone zijn. Tiramisu is zijn lievelingsdessert en als ik het woord mascarpone nog maar durf uit te spreken, is ie daar met een lepeltje ‘moet ik eens proeven?’. Ik vond het dan ook heel leuk om hem dit receptje te laten proeven. Wat…
-
Citroenrepen met sorbet en limoncello
We gaan nog eens voor een lekker fris dessertje. Zo staan er nog niet zoveel op deze blog. Dus ik dacht, why not. Lekker veel citroen, een heerlijke sorbet en een vleugje alcohol. Want hé, moet kunnen! De sorbet is de citroen-limoen sorbet van Delhaize. Echt super super lekker. Zuur, een tikkeltje bitter en zoet tegelijk. Ik eet niet zo…