Dessert

Citroenrepen met sorbet en limoncello

We gaan nog eens voor een lekker fris dessertje. Zo staan er nog niet zoveel op deze blog. Dus ik dacht, why not. Lekker veel citroen, een heerlijke sorbet en een vleugje alcohol. Want hé, moet kunnen!

De sorbet is de citroen-limoen sorbet van Delhaize. Echt super super lekker. Zuur, een tikkeltje bitter en zoet tegelijk. Ik eet niet zo vaak sorbet-ijs maar als ik het eet, is het deze. Echt een aanrader.

Dit dessert is ideaal om te serveren tijdens een etentje. Het is een lichte, verfrissende afsluiter en je kan de citroenreep zo groot of klein maken als je wilt, afhankelijk van de honger van je gasten. En wie zegt er nu nee tegen een scheutje limoncello? (Behalve ik dan tot na de zwangerschap;-)) Komt ie!

Benodigdheden:

Citroenrepen, klik HIER voor het recept

Citroen-limoen sorbet

Limoncello

Frambozen

Poedersuiker

Bereiding:

Maak de citroenrepen zoals beschreven in het recept. Een heel fijn gebakje om te maken en oh zo lekker. Laat het gebak volledig afkoelen vooraleer je het in repen snijdt. Voor dit dessertje is het misschien leuker het gebak in vierkantjes te snijden. Bestrooi royaal met poedersuiker.

Neem er mooie bordjes bij (zoveel als er gasten zijn). Leg een stukje citroengebak op elk bord. Schep daarop een stevige bol van de sorbet. Giet er een klein scheutje limoncello over en verdeel nog wat verse framboosjes over de borden. Bestrooi eventueel met extra poedersuiker. Opdienen maar!

Laat het smaken,

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *