Comfortfood,  Lunch

Bagel met spek, ei en kaas

Iemand zin in een lekkere, vullende, not so healthy maar oh zo lekkere lunch? Dan moet je bij mij zijn vandaag, want zo af en toe mag het toch echt eens iets meer zijn, hé. Na een drukke voormiddag met de kinderen, wanneer je stiekem iets te diep in dat glas gekeken hebt de avond voordien, omdat je zwangerschapscravings hebt (ikke? Echt niet :D) of gewoon.. Omdat het kan.

Laten we dan allemaal deze heerlijke bagel maken met lekker veel lekkers. Wat zit er allemaal in en hoe maak je het? Dat vertel ik je nu.

Benodigdheden, voor 1 bagel:

1 bagel met sesamzaadjes van New York Bakery Co.

2 eieren

3 lapjes ontbijtspek

1 sneetje jonge kaas

rucola of kropsla

peper, zout

boter

Bereiding:

Snijd de bagel doormidden en verhit een klontje boter in een pan. Bak de bagel aan de binnenzijde goudbruin in de boter. Leg apart.

Verhit opnieuw een klontje boter en breek er de twee eitjes in. Wanneer het eiwit begint te stollen, ga je met je vork door het eigeel en smeer je het uit. Kruid stevig met peper en zout. Plooi het eitje dubbel zodat het ongeveer zo groot als je bagel is en leg er de kaas op om te laten smelten. Leg het spek aan de kant van de pan die nu vrij gekomen is. Bak krokant.

Neem er de onderkant van de bagel bij. Leg er wat sla of rucola op. Leg daarop het ei met de gesmolten kaas en daarop het krokante spek.

Dek af met de bovenkant van de bagel en… Smullen maar!

Smakelijk,

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *