Comfortfood,  Pasta,  Wild

Tagliatelle met ragout van everzwijn

Hoezee, het is feest. De leuke wildperiode komt er weer aan. Dé periode waar je heerlijke stukken vlees kan vinden in de winkel. Wild, wild, wild en nog eens wild. Hert, eend, everzwijn, hazenrug,… Noem maar op. Ondanks het feit dat ik regelmatig vegetarisch eet, leid ik zeker geen vleesloos bestaan en geniet ook ik af en toe van een lekker stukje vlees. Ik steek het dan ook niet onder stoelen of banken dat ik van tijd tot tijd wel eens een stukje wild op tafel zet, hmm.

Wild van wild!

Toen ik in Delhaize dan ook de rayon met wild aantrof, die er nu op zijn lekkerst uit ziet, kon ik het niet laten everzwijn mee te nemen. Stoofvlees van everzwijn om een lekkere ragout van te maken, weliswaar. Ragout wordt over het algemeen wat klassieker gegeten met aardappelen, frietjes of puree en klassieke groentjes, maar vandaag gaan we voor een twist en kiezen we voor pasta. Lekker? Zeker en vast!

IMG_3299-2

Benodigdheden voor 2 personen:

250 g verse tagliatelle

400 g stoofvlees van everzwijn

400 g passata

1 flesje Chimay

2 tl mosterd, afhankelijk van je smaak

1,5 blokje vleesbouillon

1 tl tijm

peper, zout

2 blaadjes laurier

parmezaan

IMG_3300-2

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een grote pot op het vuur. Bak de stukjes everzwijn aan. Blus met de Chimay en voeg vervolgens ook de mosterd, passata, tijm, bouillonblokjes en laurier toe. Kruid met peper en zout.

Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat een half uur pruttelen op laag vuur. Haal dan de stukjes everzwijn er uit en trek de stukjes in reepjes. Voeg ze nadien terug toe aan de saus en laat nog eens een half uurtje pruttelen.

IMG_3306-2

Kook de verse tagliatelle en rasp parmezaan.

Voeg de pasta vervolgens toe aan de saus en meng goed. Serveer en werk af met parmezaan.

Hmmmm, wild!

Groetjes,

Laurence

IMG_3312-2

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *