Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Pappardelle met ragout

Holy moly, deze pappardelle met ragout is zó lekker. Alle credits voor dit gerecht gaan naar mijn broer. Hij was op een dag stoofvlees aan het maken en dacht er toen aan om eens pasta met ragout ervan te maken. Hij gooide er vanalles bij en hopla, een heerlijk pastagerecht.

Vorige week ging ik een dagje naar Brussel om mijn broer te bezoeken en eens naar zijn nieuw appartement te gaan kijken. We hebben een dagje in Brussel rondgelopen en ’s avonds hebben we samen gekookt. Superleuk dagje met superlekker eten. Perfect! De grote pastafan dat ik ben, ben ik natuurlijk dolgelukkig met een homemade receptje als deze pappardelle met ragout. Zeker en vast voor herhaling vatbaar en ook ideaal om te maken als je voor een grote groep moet koken.

Waarom is het zo’n handig recept als je voor een grote groep moet koken?

Wel, je kan de saus volledig op voorhand klaarmaken en het recept gemakkelijker verdubbelen, verdriedubbelen,.. Je moet dan enkel nog pasta koken, je saus opwarmen en voilà, de hele groep is lekker aan het eten.

Je kan zelfs je pasta al op voorhand koken en er olijfolie onder doen. Op het moment zelf warm je je saus op en als deze kookt, voeg je de pasta toe en warm je alles door. De keuze is aan jou, maar de pasta is het best wanneer je pappardelle al onder de ragout gemengd is en je hem zo opschept. Uiteraard met flink wat parmezaan eroverheen.

Houd je de saus toch liever apart, kan je de eventuele restjes perfect invriezen!

Wat heb je nodig?

  • Pappardelle: Tagliatelle kan ook!
  • Rundsstoofvlees
  • Passata
  • Chimay: Ik neem meestal de Chimay Pères Trappistes (de blauwe)
  • Mosterd: Gewone gele mosterd, geen Dijon of graanmosterd
  • Vleesbouillonblokjes
  • Laurier
  • Tijm: Gedroogde, verse is niet nodig
  • Parmezaan: Voor de afwerking

Wat moet je doen?

Je saus heeft ongeveer een uurtje nodig op het vuur. Je bakt je stoofvlees aan in een flinke scheut olijfolie en kruid stevig met peper en zout. Wanneer het vlees aangekorst is, dan mag je er de rest van de ingrediënten bij doen. Namelijk, passata, Chimay, mosterd, bouillonblokjes, laurier en tijm.

Dit geheel laat je een half uur koken. Dan haal je het vlees uit de saus en dit trek je in reepjes met 2 vorken. Dat mag nadien terug in de pot.

Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen, kook je pasta gaar en meng de pasta onder de saus.

Schep op, werk af met lekker veel geraspte parmezaan en geniet!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Je moet de pasta niet onder de saus mengen maar ik vind het zo het lekkerst en leukst om te serveren.
  • Je kan het stoofvlees ook in reepjes trekken door het vlees in de foodprocessor of blender te doen en heel kort een paar keer te blenden totdat je grove stukjes vlees krijgt.
  • Ingrediënten: De saus is heel lekker en specifiek van smaak, ik raad aan geen ingrediënten om te wisselen. Zeker de mosterd niet.
  • Op voorhand maken: Je kan de saus volledig op voorhand maken en opwarmen wanneer het tijd is om te eten.
  • Bewaren: De saus mét pasta eronder blijft 2 dagen goed in de koelkast. Zonder de pasta 3 dagen. Je kan de saus (zonder pasta eronder gemengd) ook perfect invriezen.

Helemaal fan van lekkere pasta’s? Ik ook! Check zeker eens deze toppertjes voor nog meer inspiratie.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pappardelle met ragout

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smaakvolle ragout gemaakt met Chimay, passata en mosterd. Weinig ingrediënten en toch bijzonder smaakvol!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kookpot voor de saus
  • 1 Kookpot voor de pasta

Ingrediënten
  

  • 250 g rundsstoofvlees
  • 1 flesje Chimay Chimay Pères Trappistes (blauw label)
  • 400 g passata
  • 2 tl mosterd gele mosterd (geen Dijon of graanmosterd)
  • 1,5 rundsbouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 g pappardelle
  • parmezaan geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak er het stoofvlees in aan. Kruid stevig met peper en zout.
  • Wanneer het stoofvlees aangekorst is, giet er dan de Chimay bij gevolgd door de passata, mosterd, bouillonblokjes, tijm en laurier.
  • Laat 30 minuten koken en haal het vlees uit de saus. Trek met 2 vorken in reepjes en voeg terug toe aan de saus. Roer om.
  • Laat nog 30 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Kook ondertussen de pappardelle. Wanneer de saus klaar is, meng de pappardelle dan onder de saus.
  • Verdeel over 2 borden, werk af met flink wat parmezaan (of een hoeveelheid naar keuze) en laat het smaken!
Trefwoord Pappardelle, Ragout

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept