Comfortfood,  Gevogelte

Rode curry met kip en paprika

Zie hier, alweer een prachtige restant van de restjesweek. De diepvries en de koelkast leegmaken, het is nog zo vervelend niet. Kip heb ik zo goed als altijd in de diepvries liggen en toch gebruik ik het niet zoveel. Ik ben dan ook één van die personen die belachelijk voorzichtig is met kip. Als je kip niet goed kookt of bakt, kan je namelijk campylobacter krijgen. Een soort van salmonella dus. Zoek de symptomen maar eens op. Geen lachertje, dat kan ik u vertellen. Dus ik vries kip altijd eerst in, ik snijd de kip altijd op een apart plankje en niet op mijn houten werkvlak en ik gebruik het mes waarmee ik gesneden heb niet meer voor andere zaken. Vroeger maakte ik kip altijd veel te droog omdat ik zo zeer lette op het feit dat hij doorbakken moest zijn, dat het gewoon een droog stukje vlees was wat in je keel bleef hangen tijdens het slikken. Dat heb ik gelukkig al kunnen loslaten en nu maak ik wél sappige kip klaar. Zoals vandaag in deze heerlijke smaakbom van een curry.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kipfilets

3 el maïzena

2 el rode currypasta

1 teen look

2 stengels lente-ui

1 rode paprika

1/2 groene paprika

2 wortels

arachideolie

2 el gemberpoeder

1 tl currypoeder

1/2 tl chilipoeder

1 tl peterselie

1 tl kippenkruiden

peper, zout

200 ml kippenbouillon

150 ml kokosmelk

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Voeg er de maïzena en de kippenkruiden aan toe en meng. Bak de blokjes aan in een goede scheut arachideolie. Zorg dat de blokjes aangekorst zijn en voeg dan de groentjes toe. Dus de pijpajuin, look, paprika en wortel. Laat een paar minuten aanstoven en voeg alle kruiden toe. Meng goed en voeg na een paar minuten de currypasta toe, gevolgd door de bouillon. Breng aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Laat ongeveer een uurtje pruttelen op een laag vuur.

Serveer met wilde of volkoren rijst.

Tip: je kan vlak voor het serveren nog een beetje limoensap toevoegen en eventueel een handvol cashewnoten.

Geniet er alleszins van.

Smakelijk!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *