Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Pappardelle met Italiaanse worstsaus

Eindelijk nog eens een pastagerecht op As cooked by Ginger. Dat is lang geleden, hé! Het was voor mezelf ook even geleden dat ik nog pasta gegeten had en God, wat smaakt dat dan heerlijk. Het lief en ik zijn pastaboefers, maar proberen het op maximum één keer per week te houden. Pasta heeft ook zoiets romantisch. Samen ’s avonds pasta slurpen met veel gusto, dat schept een band. En dat is romantisch. Romantischer dan samen een biefstuk met frietjes erin jagen of aardappelen met een worstje eten. Toch? Maar ieder zijn eigen mening. Als jij iemand bent die een gekookte patat ongelooflijk romantisch vindt, dan is dat jouw zaak. Maar ik dwaal af. Hop, naar de pasta.

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g pappardelle

400 g Italiaanse worstjes (indien je die niet vindt, is een worstje met kruiden ook goed)

1/2 rode ui

1 blik tomatenblokjes (400g)

150 ml rode wijn

verse peterselie

peper, zout, kaneel

olijfolie

parmezaan

Bereiding:

Snijd de worstjes in stukjes en versnipper de ui en een handvol peterselie (drie eetlepels versnipperd ongeveer). Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg er de ui en drie eetlepels versnipperde peterselie aan toe. Kruid met een beetje zout. Laat een kleine tien minuten op laag vuur bakken. Zet het vuur terug hoger en bak de stukjes worst. Kruid met een snufje kaneel (ongeveer 1/4 tl), peper en nog een beetje extra zout. Doe na een paar minuten de wijn erbij en laat deze inkoken. Voeg het tomatenblik toe, zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen.

Kook de pasta zoals aangewezen op de verpakking. Giet af en voeg bij de saus. Meng goed zodat de pasta volledig onder de saus zit. Schep de pasta in twee diepe borden en werk af met een hoeveelheid parmezaan naar keuze en nog wat verse peterselie.

Gewoon heerlijk slurpmateriaal.

Buon appetito!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *