-
Spicy aubergine en kip met een heerlijk glaasje Cava
Over dit lekker gerechtje heb ik het zo meteen, ik wil het eerst over de tweede helft van de sprankelende titel hebben, namelijk dat glaasje Cava. Van 18 tem 24 november 2019 is het de eerste editie van de ‘Cava Discovery Week’. Als iemand die toch wel bijna elk weekend geniet van een lekker glaasje Cava, wisten ze me te…
-
Spirelli met pompoen-roomsaus en salie
Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent: PASTA! Een tijdje geleden ging ik op fabrieksbezoek bij Soubry. Je leest…
-
Risotto met kastanje, worst en spinazie
Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…
-
Oosterse varkensreepjes met gebakken rijst en groentjes
Van comfortfood gesproken… Dit gerechtje is echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’. Het wordt vaak gemaakt…
-
Rijstschotel met broccoli en runderreepjes
Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb een ongelofelijke haast. Herkenbaar? Voor mij ook van tijd tot tijd en ondanks dat ik dan weinig tijd heb, ben ik iemand die nood heeft aan een voedzaam avondmaal. Als het dus van snel, gemakkelijk en lekker moet zijn, dan is rijst één van mijn betere vrienden. Met rijst…
-
Involtini van rundvlees met gebakken patatjes en een groene salade
Involtini, één van de vele lekkere dingen afkomstig uit de Italiaanse keuken. Een dun lapje kalfsvlees belegd met lekkers (zei er iemand kaas?) en dan opgerold. Heerlijk! Zoals ik al zei worden ze normaal gezien met kalfsvlees gemaakt, maar vandaag gaan we het een beetje anders doen. We gaan ze met rundvlees maken, zoals de titel al suggereert. Gewoon, om…
-
Oosters stoofvlees met pikante paksoi
Zoals jullie weten, ontwikkel ik regelmatig recepten voor bedrijven en ik verzorg dan ook de fotografie. Dit is zo één van de gerechtjes. Ik moet er op de blog helemaal geen reclame voor maken, maar ik vond het zo’n tof gerechtje dat ik het gewoon super graag met jullie wilde delen. Ik ontwikkelde dit receptje voor Lacroix, je weet wel,…
-
Aardappelwafeltjes met biefstuk en tomatencoulis
Ja ja jaaaaa, we gaan voor een heerlijk en super lekker gerechtje vandaag. Maar echt hé, een plezier om op te eten. Mooi én lekker! Aardappelwafeltjes maakte ik al eerder op de blog en ik nam voor dit gerechtje ook hetzelfde recept, maar ik maakte ze kleiner. Met een goed wafelijzer in de aanslag, kunnen deze wafeltjes bijna niet mislukken.…
-
Noedels met pepersaus en entrecôte
Hallo! Wat een leuke opdracht ik pas heb mogen doen. Helemaal mijn ding! Het heeft niet meteen iets met de blog te maken, maar ik heb besloten toch één van de receptjes te delen. Lacroix vroeg me een tijd geleden of ik vier recepten kon ontwikkelen met hun fonds, inclusief foodstyling, fotografie,.. Kortom, alles erop en eraan. Eén van de…
-
Vogelnestjes met een salade
Ik geloof dat de meesten onder jullie wel bekend zijn met vogelnestjes. Die dikke gehaktballen met een hardgekookt eitje in het midden, meestal nog gefrituurd en vaak vergezeld van tomatensaus en puree? Een waar bordje comfortfood, maar niet iets wat ik wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks eet als ik er bij nadenk. Het is eerder een gerechtje dat je bij…