Comfortfood,  Vlees

Risotto met kastanje, worst en spinazie

Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten, aan gebak met veel kaneel, aan theetjes en koffie. Aan vele kleine gelukjes dus.

Risotto is zo één van die maaltijden die me af en toe wel kan bekoren. Niet te vaak, maar zo af en toe. Het is een wat zwaardere maaltijd en je hebt er niet veel van nodig voor je voldaan bent. Maar lekker, dat is het wel. Comfortfood op haar best.

Vandaag maak ik voor jullie een versie met kastanje, worst en spinazie. Klinkt dat niet overheerlijk? Dat dacht ik ook!

Ik gebruik hiervoor trouwens de Risotto Arborio van Bosto. Arborio rijst is ideaal om risotto mee te maken. De korrels zijn dik en de kern blijft al dente waardoor de rijst een aangename textuur heeft om te eten. De rijst kleeft ook goed wat het dus ideaal maakt om risotto mee te maken.

Benodigdheden, voor 2-3 personen:

200 g Risotto Arborio van Bosto

200 g kippenworst

100 ml witte wijn

1 l kippenbouillon

250 g verse spinazie

1 sjalot

70-80 g gekookte kastanjes (kan je voorgekookt in de winkel vinden)

60 g parmezaan, geraspt

2 el mascarpone

verse peterselie

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Zet alles op voorhand al in de juiste hoeveelheden klaar. Zo voorkom je dat iets aanbrandt omdat je nog snel iets moet nemen. Bij risotto is dat altijd handig. Versnipper de sjalot alvast en snijd ook de kastanjes in kleinere stukken.

Snijd de worst in stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot/pan en bak er de helft van de worstjes in aan. Wanneer deze klaar zijn, haal je ze uit de pan en voeg je de sjalot toe. Wanneer deze glazig is, voeg je de andere helft van de worst toe. Korst aan en voeg dan de rijst toe. Voeg de wijn toe en laat deze uitkoken. Doe er vervolgens de gekookte kastanjes bij.

Meng en voeg de bouillon toe in ongeveer vier keer. Laat steeds inkoken vooraleer je er opnieuw wat bouillon bij doet. Wanneer de volledige liter bouillon ingekookt is, voeg je de spinazie en de voorgebakken worstjes toe. Laat nog vijf minuten mee opwarmen en haal de pot dan van het vuur.

Voeg de parmezaan en mascarpone toe en meng. Kruid met voldoende peper.

Schep wat risotto op in mooie kommen, werk af met verse peterselie en nog wat parmezaan en.. Laat het smaken!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *