Healthy,  Ontbijt

Zondag Bakdag: Granola met kurkuma

Zowel granola als kurkuma zijn al een tijdje twee populaire dingen. Granola wordt door iedereen wel een keertje zelf gemaakt en steeds vaker eten mensen het als ontbijt, in combinatie met yoghurt en fruit. Kurkuma wordt gebruikt in het populaire drankje ‘golden milk’ en het zou veel goede eigenschappen hebben. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingswerend.

Ik gebruik het ook regelmatig. In mijn wokjes en soep, om mijn scampi’s mee te kruiden of mijn groentjes mee te roosteren. Bovenop het feit dat het goed is voor je lichaam, geeft het ook nog eens een hele mooie kleur af. Een fijn kruid om mee te werken dus.

TIP: Het gaat niet goed van je keukenmateriaal en vingers af. Voorzichtig zijn dus 😉 Zeker met verse kurkuma.

Omdat zowel granola als kurkuma zo populair zijn, gaan we ze vandaag eens samen gebruiken, namelijk in deze granola met kurkuma. Lekker!

Benodigdheden:

250 g havermout

60 g pompoenpitten

100 g pecannoten

40 g geraspte kokos

2 el chiazaad

60 g kokosolie

60 ml ahornsiroop

1/2 tl kaneel

1 tl kurkuma

1/2 tl kardemom

1/2 tl gember

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle droge ingrediënten + de kruiden. Zorg ervoor dat je je pecannoten eerst grof hakt.

Smelt de kokosolie in de microgolfoven of op het vuur en meng er nadien de ahornsiroop onder. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng heel goed zodat alles nat wordt.

Neem er je bakplaat bij en leg er een vel bakpapier op. Spreid de granola uit over de bakplaat en druk wat plat. Zet 15 minuten in de warme oven. Laat nadien volledig afkoelen en doe het dan meteen in een afgesloten pot.

TIP: Als de granola afgekoeld is, laat hem dan meer te lang op het aanrecht staan. Ik deed dit wel (op een regenachtige, vochtige dag) en mijn granola was een paar uur later al een stuk minder krokant. Eens afgekoeld de pot in dus!

Groetjes,

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *