Healthy,  Ontbijt,  Snacks

Granola met pindakaas

Ik ken heel weinig mensen die niet van granola houden. Ik ken er wel veel die het niet zo vaak eten en graag blijven vasthouden aan hun boke met choco ’s morgens, maar mensen die het echt niet lusten? Nee, die moet ik nog tegenkomen. De mengeling van havermout, noten, zaden, honing,… Het is gewoon heerlijk! Dat kan niemand ontkennen, denk ik. Je kan er ook veel kanten mee uit als je hem zelf maakt. Je kan er vanalles in doen dat je graag hebt en experimenteren met veel verschillende ingrediënten. Zoals ik vorige keer bij de pindakaaskoekjes al zei, was ik aan het prutsen aan een granola met pindakaas. Ik heb pindakaas sinds kort een kans gegeven, en daar heb ik écht nog geen spijt van gehad. Ik pak vandaag alweer uit met een pindakaasgerechtje. Na deze stop ik er eventjes mee, anders begint het jullie misschien wat te vervelen en dat willen we niet, natuurlijk 😉

unnamed (1)

Benodigdheden, voor 1 grote pot:

100 g havermout

100 g speltvlokken

90 g pindakaas

3-4 el rijstsiroop (of honing)

2 el zonnebloemolie

handvol pecannoten

handvol hazelnoten

handvol amandelen

4 el zonnebloempitten

3 el pompoenpitten

2 el chiazaad

1 el sesamzaad

1 el lijnzaad

unnamed (5)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe alle ingrediënten, behalve de pindakaas, rijstsiroop en zonnebloemolie, in een grote kom en meng. Zorg ervoor dat je de noten eerst in grove stukken hakt.

Smelt de pindakaas, rijstsiroop en zonnebloemolie samen op het vuur tot een lopend geheel. Haal het van het vuur en giet het bij het mengsel. Roer zeer goed zodat alle droge ingrediënten nat worden.

unnamed (7)

Doe alles in een grote ovenschaal en verspreid wat gelijk uit. Zet 30 minuten in de oven en roer alles om de 10 minuten volledig om.

Laat de granola volledig afkoelen voor je hem door je yoghurt draait. Je kan eventueel nog chocoladedruppels toevoegen als je dat lekker vindt.

Laat het smaken!

unnamed

4 Comments

      • Witvrouwen Anita

        GRANOLA MET GEKONFIJTE GEMBER
        Proficiat Laurence met dit heerlijk gezond gerecht. Voor mij een must in mijn palliatieve situatie.
        De ingrediënten en hoeveelheden zijn voor mij een leidraad. Er wordt dan ook telkens nog een persoonlijke toets aan gegeven.
        We zoeten met Agavesiroop. Ook de oven wordt maar op 170 graden voorverwarmd. Als de granola te bruin gaat kleuren, dan wordt het ongezond. We voegen al eens gesuikerde, geconfijte gember toe. Zo wordt het de verwerkte versie van “By As cooked by Ginger” door “Dameblanche” alhoewel mijn man de kok is… 😍
        Ik heb u een mail gestuurd in verband met dit gerecht. Om het te delen, als we verwijzen naar “As Cooked by Ginger”.

  • Dameblanche

    Beste Laurence,
    Kan je mijn naam vervangen door “Dameblanche”, is Witvrouwen Anita, aub.

    Ik wist niet wat ik moest invullen bij site. Dus dat mag ook weg..
    Dan bent u bedankt.

    Mag ik uw recept delen als ik verwijs naar “As Cooked by Ginger” dan kan ik dat heerlijk recept delen.

    Groetjes
    Witvrouwen Anita

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.