Lunch,  Super Healthy

Komkommer- en wortelnoedels met mozzarella, croutons en een spiegeleitje

Dat is een hele mond vol, hé, die titel. En eigenlijk kon er nog ‘noten’ bij, maar ik wou niet overdrijven. Het gaat gewoon over een heerlijke, gezonde salade die voor een voldaan gevoel zorgt. Soms als je je salade té gezond en mager wilt maken, heb je gewoon nog keihard honger erna. Als je bijvoorbeeld alleen wat sla, komkommer, wortel, tomaat en wat dressing eet omdat je op je lijn wilt letten, dan zit je twee uur later gegarandeerd op de zetel met een zak chips in je ene hand en een bak ijs in de andere. Zo werkt dat bij mij toch. Ik krijg altijd zin in ijs na chips en zin in chips na ijs. Heel vreemd. Het komt erop neer dat je moet zorgen dat je hoofdmaaltijd je een voldaan gevoel geeft en toch gezond is. Dat doe je door uiteraard veel met groentjes te werken, maar ook voor gezonde vetten en eiwitten te zorgen. Dan zit je helemaal goed. Ik help je een handje.

unnamed-1

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 komkommer

2 wortels

10 kerstomaten

1/2 citroen

2x een bol mozzarella

grote handvol walnoten

2 boterhammen

peper, zout

2 eieren

unnamed

Bereiding:

Haal je komkommer en je wortels door de spiraalsnijder. Zoals sommigen onder jullie zullen weten, heb ik geen spiraalsnijder om over naar huis te schrijven. Daardoor lukte het niet met de wortels en heb ik deze met de dunschiller geraspt. Doe de noedels samen in een grote kom en kruid met peper en zout. Giet er het sap van de citroen bij en meng. Snijd de mozzarella in blokjes en voeg toe. Snijd de kerstomaten in twee en doe ze er eveneens bij.

Verhit een koekenpan en rooster de walnoten kort, voeg ze toe aan de salade. De croutons en de eieren doe je best tegelijk zodat als je eerst je ei doet het niet kan afkoelen of als je eerst je croutons doet deze niet plat kunnen worden. Snijd het brood alvast in kleine vierkantjes. Verhit in één pan een klontje boter, deze is voor de eieren en verhit in de andere pan een scheut olijfolie, deze is voor de croutons. Je mag ook boter gebruiken voor de croutons, dat is eender.

Bak twee spiegeleieren en bak de croutons krokant. Dit duurt allebei ongeveer even lang. Verdeel de salade over twee borden. Strooi er de croutons overheen en werk af met het spiegelei. De dooier zal een beetje als sausje dienen.

TIP: je kan de mozzarella eventueel vervangen door feta, ook toplekker!

Eet smakelijk!

unnamed-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *