Lunch

Gezonde tonijnsalade

Gezonde tonijnsalade. Als ik denk aan een broodje tonijn, dan moet ik instant aan mijn broer denken. Hij woont in Berlijn en het eerste dat hij eet wanneer hij in België is, is een broodje tonijn. Het is zelf nooit mijn eerste keuze geweest bij de broodjesbar. Ik was een ‘smos-zonder-tomaat’ of een ‘broodje kip curry’ persoon, maar thuis kan een pistolet met tonijnsalade me zeker wel smaken. Onder voorwaarde dat de tonijnsalade zelf gemaakt is.

Tonijnsalade uit de winkel vs zelfgemaakte tonijnsalade

Ik ga niet de vergelijking maken tussen calorieën en vetten en dergelijke tussen de tonijnsalade uit de winkel en degene die je zelf maakt. Je moet eten welke jij het lekkerst vindt en daarom zal ik altijd voor zelfgemaakte kiezen, enkel en alleen omdat ik voorgemaakte tonijnsalade gewoon echt niet lekker vind. Het is gewoon niet mijn ding en dus, dames en heren, maak ik hem altijd zelf. Meestal met mayonaise en hardgekookt ei.

Maar vandaag, vandaag gaan we eens voor iets anders. Een gezonde tonijnsalade met avocado en Griekse yoghurt. Su-per lekker!

Wat heb je nodig?

  • Tonijn: ui blik, in eigen nat
  • Eieren: hardgekookt
  • Avocado
  • Lente-ui
  • Griekse yoghurt
  • Citroensap
  • Boterhammen: naar keuze, maar donker brood past heel goed bij deze tonijnsla
  • Sla: naar keuze
  • Komkommer

Wat moet je doen?

Allereerst moet je je eitjes hard koken. Dit doe je in ongeveer 10 min. Leg ze erna in een ijsbadje (water met ijsblokken) en laat even afkoelen.

Prak de avocado fijn in een mengkom en voeg er de tonijn en lente-ui aan toe. Prak er dan de eieren onder en meng goed. Voeg een flinke lepel Griekse yoghurt toe en het citroensap. Kruid stevig met peper en zout.

Neem er een boterham bij en besmeer royaal met de tonijnsla. Leg daarop sla en komkommer en de tweede boterham. Voilà, een voedzame, snelle en lekkere lunch.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • On the go: Je kan deze lunch ook gebruiken als je on the go bent, maar zie wel dat je de boterham koel kan bewaren voor de zekerheid. Dus als je op kantoor werkt, leg hem dan in de koelkast. Verder is de boterham zeker nog lekker enkele uren nadat je hem ingepakt hebt, waardoor je hem prima ’s morgens kan maken om mee te nemen voor de lunch.
  • Op voorhand maken: Je kan dus de volledige boterham op voorhand maken ofwel maak je enkel de tonijnsla op voorhand en neem je hem zo mee met je boterhammen, sla en komkommer apart. Aan jou de keuze!
  • Griekse yoghurt: Kan vervangen worden door zure room. De hoeveelheid van de yoghurt kies je zelf, zoals je zou doen bij mayonaise. Als je het niet té nat wilt, voeg je wat minder toe. Als je het graag extra smeuïg hebt, wat meer.
  • Brood: Deze salade is lekker bij elk type brood, maar persoonlijk smaakt het me het meest tussen een donkere, volkoren boterham.

Laat deze gezonde tonijnsalade smaken!

Laurence

Zin in meer lekkere lunchkes? Check dan zeker eens deze lekkere gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Gezonde tonijnsalade

As Cooked By Ginger
Heerlijk lunchen met deze gezonde tonijnsalade. Smeer het tussen de boterham, eet het met crackers of tussen een stukje stokbrood. Smaken zal het altijd doen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 kleine kookpot

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1-2 stengels lente-ui in ringen
  • 1-2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de eieren hard in een 10 tal minuten. Leg nadien in een ijsbad en laat afkoelen.
  • Prak de avocado in een mengkom en voeg er de uitgelekte tonijn en lente-ui aan toe.
  • Voeg de hardgekookte eieren toe en prak fijn onder het mengsel.
  • Voeg de Griekse yoghurt en het citroensap toe en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en je tonijnsalade is klaar.
  • Eet tussen de boterham met sla en komkommer of op een manier naar keuze. Smakelijk!
Trefwoord Tonijnsalade

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept