Ga terug

Gezonde tonijnsalade

As Cooked By Ginger
Heerlijk lunchen met deze gezonde tonijnsalade. Smeer het tussen de boterham, eet het met crackers of tussen een stukje stokbrood. Smaken zal het altijd doen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 kleine kookpot

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1-2 stengels lente-ui in ringen
  • 1-2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de eieren hard in een 10 tal minuten. Leg nadien in een ijsbad en laat afkoelen.
  • Prak de avocado in een mengkom en voeg er de uitgelekte tonijn en lente-ui aan toe.
  • Voeg de hardgekookte eieren toe en prak fijn onder het mengsel.
  • Voeg de Griekse yoghurt en het citroensap toe en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en je tonijnsalade is klaar.
  • Eet tussen de boterham met sla en komkommer of op een manier naar keuze. Smakelijk!
Trefwoord Tonijnsalade