Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas
Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als voorgerecht of het hele ding verorbert als hoofdgerecht, één ding is zeker: Het smaakt!
De romige smaak van de kruidenkaas, met de krachtige aspergesmaak en het boterachtige nasmaakje van het bladerdeeg is gewoonweg verrukkelijk. Iedereen is verliefd op dit recept, myself included.
Benodigdheden, voor 1 bladerdeegtaart:
1 rol bladerdeeg
150 g kruidenkaas (type Boursin look & fijne kruiden)
150-200 g kleine groene asperges
120 g pancetta
1 ei
sap 1/2 citroen
olijfolie
peper, zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit, prik er enkele gaatjes in en smeer er de kruidenkaas over uit, laat een randje van een 2 à 3 tal cm vrij. Doe de asperges in een mengkom en besprenkel met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout. Meng en schik de asperges in een patroon naar keuze op de kruidenkaas. Verdeel er vervolgens de pancetta over. Plooi de randjes van het bladerdeeg om en smeer deze in met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten.
Laat lichtjes afkoelen en serveer. Lekker warm, lauw en koud, dat kies je zelf!
Laurence
Zin gekregen in meer lekkers met asperges? Check dan zeker eens deze populaire pasta met asperges en scampi.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 150 g kruidenkaas type Boursin look en fijne kruiden
- 200 g kleine groene asperges
- 120 g pancetta in stukjes
- 1 ei losgeklopt
- 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit, prik er enkele gaatjes in en smeer er de kruidenkaas over uit. Laat hierbij een randje van 2 à 3 cm vrij.
- Doe de asperges in een menkom en besprenkel met olijfolie en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout. Meng en schik de asperges over de kruidenkaas.
- Verdeel er de pancetta over.
- Plooi de randjes van het bladerdeeg om en smeer deze in met het ei.
- Bak 20 minuten, laat lichtjes afkoelen en serveer.
Notities
- De taart is super lekker zowel warm, lauw als koud.
- Je kan hem als hapje serveren, als voorgerecht met een kleine salade erbij of als hoofdgerecht.
- Indien je grote groene asperges wenst te gebruiken, halveer deze dan vooraleer je ze op de taart legt. Wil je ze toch zo gebruiken, kook ze eerst even beetgaar zodat ze zeker gaar uit de oven komen.
- Variëren is mogelijk: Wissel eens van kruidenkaas, neem gerookte spekblokjes in plaats van pancetta of voeg een extra groente toe. Alles kan!
22 Comments
Pingback:
Sarah Vanhoutte
Dit is een “gegarandeerd succes” gerechtje, makkelijk om te maken met makkelijk te vinden ingrediënten maar gigantisch lekker – love it
As Cooked By Ginger
Doet veel deugd om te lezen, dankjewel! Het is echt een toppertje dat door iedereen gesmaakt wordt! 🙂
Hilde
Zoooo lekker en geen werk!
As Cooked By Ginger
Dankjewel voor je fijne reactie 🙂
Ulrike
Heel gemakkelijk recept! Ik heb deze taart gemaakt voor onze paasbrunch. Iedereen vond het superlekker!!!
Dominique
Blij dat het terug asperges seizoen is. Zo lekker en eenvoudig.
Dominique
Blij dat het terug asperges seizoen is. Zo lekker en eenvoudig.
Claire
Al meermaals klaar gemaakt, een van onze favoriete gerechtjes!
As Cooked By Ginger
Kei leuk! 🙂
Nathalie America
Zo fijn dat het terug asperges seizoen is, ik heb deze vorig jaar gemaakt en het was zalig lekker! Ik ga hem dus zeker opnieuw maken 🫶🏻
Claire
Een topper van formaat! Dit zetten we graag op tafel, als hoofdgerecht of aperitief. De verschillende texturen, het knapperige en het zachte, de verschillende smaken … Heerlijk gewoon! 😀
As Cooked By Ginger
Super om te horen! 🙂
Hermine
Super lekker recept en echt niet veel werk! That’s how I like it!
As Cooked By Ginger
Dankjewel, leuk om te lezen! Eén van mijn favorietjes deze 🙂
Lesley
Deze komt bij ons heel vaak op tafel! Hiervoor at ik niet vaak asperges, dus leuk om een product dan toch via een bepaald gerecht te leren kennen 🙂
As Cooked By Ginger
Dat is pas leuk om te horen, dat door dit gerechtje je een groente herontdekt hebt 🙂 Fijn dat het gesmaakt heeft!
Ellen
Komt elke keer als ik een brunch/ lunch organiseer op tafel en er blijft nooit iets v over! Een toppertje dat iedereen lust!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Doet me veel plezier 🙂
Lise
Eén van mijn favo gerechtjes!! Super simpel en zoveel smaken tegelijkertijd!
As Cooked By Ginger
Geweldig, heel fijn om te horen! 🙂
Pingback: