Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas

Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als voorgerecht of het hele ding verorbert als hoofdgerecht, één ding is zeker: Het smaakt!

De romige smaak van de kruidenkaas, met de krachtige aspergesmaak en het boterachtige nasmaakje van het bladerdeeg is gewoonweg verrukkelijk. Iedereen is verliefd op dit recept, myself included.

Benodigdheden, voor 1 bladerdeegtaart:

1 rol bladerdeeg

150 g kruidenkaas (type Boursin look & fijne kruiden)

150-200 g kleine groene asperges

120 g pancetta

1 ei

sap 1/2 citroen

olijfolie

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit, prik er enkele gaatjes in en smeer er de kruidenkaas over uit, laat een randje van een 2 à 3 tal cm vrij. Doe de asperges in een mengkom en besprenkel met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout. Meng en schik de asperges in een patroon naar keuze op de kruidenkaas. Verdeel er vervolgens de pancetta over. Plooi de randjes van het bladerdeeg om en smeer deze in met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten.

Laat lichtjes afkoelen en serveer. Lekker warm, lauw en koud, dat kies je zelf!

Laurence

Zin gekregen in meer lekkers met asperges? Check dan zeker eens deze populaire pasta met asperges en scampi.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas

As Cooked By Ginger
Een heerlijke bladerdeegtaart met asperges, kruidenkaas en pancetta. Comfortfood op haar best! Te eten als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 g kruidenkaas type Boursin look en fijne kruiden
  • 200 g kleine groene asperges
  • 120 g pancetta in stukjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit, prik er enkele gaatjes in en smeer er de kruidenkaas over uit. Laat hierbij een randje van 2 à 3 cm vrij.
  • Doe de asperges in een menkom en besprenkel met olijfolie en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout. Meng en schik de asperges over de kruidenkaas.
  • Verdeel er de pancetta over.
  • Plooi de randjes van het bladerdeeg om en smeer deze in met het ei.
  • Bak 20 minuten, laat lichtjes afkoelen en serveer.

Notities

  • De taart is super lekker zowel warm, lauw als koud.
  • Je kan hem als hapje serveren, als voorgerecht met een kleine salade erbij of als hoofdgerecht.
  • Indien je grote groene asperges wenst te gebruiken, halveer deze dan vooraleer je ze op de taart legt. Wil je ze toch zo gebruiken, kook ze eerst even beetgaar zodat ze zeker gaar uit de oven komen. 
  • Variëren is mogelijk: Wissel eens van kruidenkaas, neem gerookte spekblokjes in plaats van pancetta of voeg een extra groente toe. Alles kan! 
Trefwoord Asperges, Bladerdeeg, Kruidenkaas, Pancetta

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept